Световната федерация по футбол (ФИФА) не призна СК Днепр-1, в

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) не призна СК Днепр-1, в
Коментари Харесай

ФИФА не призна Днипро-1 за наследник на фалиралия Днипро

Световната федерация по футбол (ФИФА) не призна Семеен кодекс Днепр-1, сега участник в украинската Висша лига, за правоприемник на истинския клуб Днипро, който игра край в шампионата Лига Европа през 2015-а година.

Веднага по-късно решение, дисциплинарното произвеждане на Световната централа против Семеен кодекс Днипро-1 е прекъснато.

Проверката и следствието стартира след импортирано изказване на футболиста Андерсон да Силвейра Рибейро, прочут като Андерсон Пико. Бразилецът желае да си получи парите от времето преди банкрута на истинския украински клуб, като претендира, че действително Днипро-1 е рестартирана версия.

Като поддръжка на изказванието си той внася доказателства по какъв начин едни и същи чиновници работят и сега, откакто са заемали позиции и преди банкрута.

Същият е даже и генералният спонсор, само че към този момент с партньорска дъщерна компания. Ако бъдат тествани връзките обаче, в края на краищата спонсорите са същите.

За ФИФА обаче връзка сред двата клуба няма и по този начин Днипро-1 не е задължен да заплаща пари на бразилеца.

Да напомним, че през февруари 2021 година сходно решение е взето по отношение на идентично изказване на футболиста Джаба Канкава – бранител и някогашен национал на Грузия.

Но бразилецът не се отхвърля и в този момент внася нова тъжба, като желае публиката на Днипро-1 да не си приписва предходни триумфи, защото публично клубовете са разнообразни. По всяка възможност и други играчи, които имат да получават остарели пари от банкрутиралия клуб ще получат " Не " от ФИФА.

Участието на финала във втория европейски клубен шампионат преди осем години действително е най-сериозното достижение за клуба от град Днипро.

Тогава на стадиона във Варшава Севиля ги победи с 3:2 и стана собственик на Купата в Лига Европа за четвърти път. Месец по-късно украинският тим завърши съществуването си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР