Световъртежът, известен още като вертиго, е състояние, при което усещането

...
Световъртежът, известен още като вертиго, е състояние, при което усещането
Коментари Харесай

Какво да направим, ако имаме световъртеж: Народни методи

Световъртежът, прочут още като вертиго, е положение, при което чувството за салдото и пространствената ориентировка се нарушават, като резултат на проблем във вътрешното ухо. Това може да провокира чувство за въртене на близките предмети, губене на равновесие, гадене и други неприятни признаци. В случай на световъртеж доста хора се обръщат към национални способи, които се смятат за облекчаващи. В тази публикация ще представим някои от тези способи, които може да опитате, в случай че сте изправени пред световъртеж.

Гинко Билоба: Гинко Билоба е билка, която се употребява от епохи в обичайна медицина за лекуване на проблеми с салдото и вестибуларната система. Можете да приемате добавки от Гинко Билоба или да пиете чай от билката. Преди да започнете приема, е целесъобразно да се консултирате с вашия доктор.

Индийско орехче: Индийското орехче е известно със своите успокояващи свойства в случаи на световъртеж. Можете да приемате дестилат от индийско орехче или да го включите във вашата диета като закуска или добавка към ястията.

Лимонов сок: Лимоновият сок се смята за натурален способ за облекчение на световъртежа. Можете да приготвите си напитка от прясно изцеден лимонен сок, разводнен с вода и леко подсладен с мед. Пиенето на тази напитка може да помогне за усмиряване на признаците.

Активност и придвижване на главата: Някои национални способи предлагат разнообразни извършения и придвижвания на главата, които се считат за потребни при световъртеж. Например, можете да въртите главата си в леки кръгови придвижвания или да вършиме няколко наклони напред и обратно. Тези придвижвания се считат за стимулиращи салдото и може да ви оказват помощ да се почувствате по-добре.

Хранителни промени: Някои национални способи предлагат промени в хранителния режим, с цел да се облекчат признаците на световъртежа. Например, избягването на алкохол, кафеин, тежки и мазни храни може да помогне на някои хора. Експериментирайте с разнообразни хранителни пристрастия и наблюдавайте по какъв начин въздействат върху вашите признаци.

Важно е да се означи, че тези национални способи не са научно потвърдени и резултатите могат да варират от човек на човек. В случай на продължаващи или съществени признаци, постоянно се консултирайте с вашия доктор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР