Светът все още не е на път да изпълни ангажиментите

...
Светът все още не е на път да изпълни ангажиментите
Коментари Харесай

Светът е пред опасност да не изпълни целите в Парижкото споразумение за климата

Светът към момента не е на път да извърши уговорките към Парижкото съглашение за климата от 2015 година Това предизвестие насочи министърът на бизнеса на Англия Алок Шарма след среща на върха за климатичната рецесия , на която участваха повече от 70 международни водачи, написа " Гардиън ".

Срещата приключи с няколко нови уговорката за понижаване на въглеродните излъчвания.

" Хората ще попитат: " Направихте ли задоволително светът да стартира да лимитира стоплянето до 1,5 градуса по Целзий и да отбраните хората и природата от последствията от климатичните промени? ". Ние би трябвало да бъдем почтени със себе си - отговорът е, че сега нищо не сме създали ", предизвести Шарма.

Той акцентира, че е реализиран прогрес на Срещата на високо ниво " Климатична упоритост " , проведена от Англия, Франция и Организация на обединените нации във връзка 5 година от подписването на Парижкото съглашение за климата. Повече от 80 международни водачи, в това число Си Дзинпин, Урсула фон дер Лайен и папа Франциск приканиха за бързи дейности в битката с климатичната рецесия.

Но до момента в който Си Дзинпин още веднъж удостовери задачата на Китай да реализира нулеви излъчвания до 2060 година, той разкри малко нови елементи към намаляването на излъчванията през идващото десетилетие . Индия също разочарова наблюдаващите, откакто министър председателят Нарендра Моди даде обещание да " надвиши упованията " за ограничение на въглеродните излъчвания до 2047 година, когато Индия ще означи 100 година самостоятелност, само че не даде обещание да спре въглищата.

Шарма ще бъде ръководител на идващия кръг климатични договаряния в границите на Организация на обединените нации, наречени Cop26, които ще се състоят в Глазгоу идната година, откакто в началото бяха планувани за ноември. Той прикани повече страни да показват проекти за реализиране на нулеви излъчвания доникъде на века и значително понижаване на излъчванията през идващите 10 година , заричане, заложено в Парижкото съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР