Светът трябва да бъде подготвен за възможността Русия да нанесе

...
Светът трябва да бъде подготвен за възможността Русия да нанесе
Коментари Харесай

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕДУПРЕДИ: Светът трябва да е готов за ядрен удар от Русия

" Светът би трябвало да бъде квалифициран за опцията Русия да нанесе нуклеарен удар против Украйна ", сподели президентът Владимир Зеленски пред CNN.

Той бе запитан дали се тревожи от последните мнения на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, който сподели в четвъртък, че Русия може да употребява тактически нуклеарни оръжия в своята тактичност.

" Не единствено аз, целият свят, всички страни би трябвало да се тормозят, тъй като това може да е истината. Трябва да мислим, че не се опасяваме, да не се опасяваме, а да бъдем подготвени. Но това не е въпрос единствено за Украйна, само че и за целия свят ", безапелационен бе украинският президент.

Миналия месец представител на Кремъл сподели, че Русия ще прибегне до нуклеарни оръжия, в случай че е изправена пред екзистенциална опасност, напомни БГНЕС.

Зеленски беше запитан и за потъването на скъпия съветски боен транспортен съд " Москва ", само че се отклони от известията, че той е бил ударен от две украински ракети:

" Знаем, че към този момент не съществува. За нас това бе мощно оръжие против страната ни, тъй че потъването не е покруса за нас. Колкото по-малко оръжия има Руската федерация, която е нападнала страната ни, толкоз по-добре за нас ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР