Светът на дигиталните разплащания се революционизира с всеки изминал ден.

...
Светът на дигиталните разплащания се революционизира с всеки изминал ден.
Коментари Харесай

Трансформацията на дигиталните плащания чрез блокчейн и потенциалната му роля за улесняване на транзакциите в страните от БРИКС

Светът на цифровите разплащания се революционизира с всеки минал ден. Тази гражданска война се тласка напред от бързо разрастваща се технология, известна като блокчейн, която изуми хората по целия свят.

Първоначално приета като базовата технология за криптовалутите, блокчейн показва капацитета си да реформира необятен набор от промишлености, като игрите, хазарта и цифровите разплащания са най-значимите от тях.

Какво съставлява блокчейн технологията?

Същността на блокчейн технологията може да бъде показана като цифрова счетоводна книга. В тази счетоводна книга се съхраняват записи на разнообразни транзакции, като еднакъв запис е разпределен сред голям брой компютри, които работят като “ ” (или нодове).

Всяка нова транзакция се записва в “ ” и се свързва с предходния “ “, с цел да се сътвори “верига ” от всички доказани транзакции. Тази верига образува “ “, който не може да бъде променян, което подсигурява сигурността на записите на транзакциите.  

Системата е децентрализирана, което значи, че нито един индивид не я управлява, което усилва нейната резистентност против офанзиви и я прави надеждна счетоводна книга.

Въздействие на блокчейн върху цифровите заплащания

Блокчейн донесе голям принос в региона на цифровите заплащания. Най-важният принос е обвързван със сигурността. С възходящите закани от хакерски атаки неизменимите записи на блокчейн и усъвършенстваните техники за криптиране оферират по този начин нужните решения за сигурност. Прозрачността е друго извънредно значимо преимущество, което блокчейн внася в системата за цифрови заплащания.  

Всяка транзакция е обществено налична за всички в мрежата, което свежда до най-малко лъжливите действия и улеснява разрешаването на разногласия.

Също по този начин блокчейн доста форсира скоростта на транзакциите. Традиционните банкови системи постоянно изостават, изключително при трансграничните транзакции, които лишават повече от 3 работни дни. С блокчейн, транзакциите се правят бързо, без значение от географското местонахождение или границите. Създаването на криптовалути благодарение на блокчейн е едно от най-значимите изобретения. Криптовалутите, като Биткойн и Етериум , обезпечават световна децентрализирана финансова система. CryptoGames , онлайн крипто казино, което приема редица криптовалути, показва такава сполучлива интеграция на блокчейн в своите цифрови платежни системи.

  БРИКС търси самостоятелност от актуалната световна финансова система:

Тези пет бързоразвиващи се страни през днешния ден съставляват нацията БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка). Много други страни също желаят да се причислят към нациите, с цел да се конкурират със западните сили на международната сцена.  

Лидерите на тези страни неотдавна се срещнаха в Южна Африка, с цел да беседват за усилване на международното си въздействие и за смяна на метода на взимане на решения в групи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те обмислят потреблението на различни валути, с цел да избегнат неприятностите, провокирани от американските наказания и потреблението на $ като оръжие.

С течение на времето групата стана по-силна и по-структурирана, като през 2015 година даже сътвори Нова банка за развиване.

Потенциалната роля на блокчейн в транзакциите на БРИКС

Блокчейн технологията може фрапантно да усъвършенства финансовата система на страните от БРИКС. Тъй като тези страни непрестанно търсят способи да понижат зависимостта си от щатския $ и SWIFT системата, блокчейн съставлява подобаваща опция, която подхожда на техните цели.

Държавите от БРИКС, интегрирайки блокчейн технологията в своите финансови системи, биха могли да ускорят доста транзакциите. Такъв образец са трансграничните заплащания, които биха могли да се улеснят и да станат съвсем мигновени, което ще увеличи успеваемостта и ще понижи разноските. От друга страна, обичайна банкова система би довела до забавяния за осъществяване на същата транзакция с по-високи такси.

Интеграцията на блокчейн може да изиграе основна роля в основаването на обща цифрова валута измежду страните от БРИКС. Понастоящем множеството интернационалните транзакции се правят в щатски долари, което подлага тези страни на валутен риск и политически решения, вземани от Съединени американски щати.  

Споделена цифрова валута, която не се управлява от един индивид, би могла да понижи тези опасности и да насърчи по-балансиран и обективен финансов ред. Освен това основаването на блокчейн приложения, употребяващи смарт контракти, може да спомогне за напредъка в други области, като да вземем за пример ръководството на веригата на доставки, опазването на здравето и държавните услуги, където изгодите от блокчейн, свързани с прозрачността, сигурността и успеваемостта, могат да бъдат изцяло осъществени, като по този метод се подкрепи основаването на усъвършенствани финансови артикули и услуги.

Бъдещето на блокчейн

Пътуването на блокчейн в региона на цифровите разплащания занапред стартира. Въпреки провокациите, като регулаторни въпроси и проблеми с мащабируемостта, блокчейн последователно се трансформира във значима част от световната финансова инфраструктура. Инициативата на БРИКС в допълнение показва капацитета на блокчейн за трансформиране на света на цифровите заплащания.

Заключение

Блокчейн технологията показва забележителна смяна в света на цифровите заплащания. Тя основава бъдеще, в което транзакциите са сигурни, транспарантни, бързи и обективни.

Блокчейн защищава от киберзаплахи, опростява транзакциите, понижава времето за осъществяването им и и предизвиква възхода на криптовалутите. Тъй като светът напредва към цифрово бъдеще, блокчейн, дружно с начинания като разпределената цифрова валута на БРИКС, стои отпред, направлявайки пътя на цифровите транзакции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР