Светът на бокса чака с притаен дъх последните дни на

...
Светът на бокса чака с притаен дъх последните дни на
Коментари Харесай

Защо Усик, а не Кобрата

Светът на бокса чака с притихнал мирис последните дни на януари. До края на месеца международният първенец в тежка категория Антъни Джошуа би трябвало да реши против кого ще се качи на кръга в идващия си мач - Кубрат Пулев или Олександър Усик.

Ако избере Кобрата, британецът би трябвало да оваканти пояса на WBO, за който наложителен кандидат е украинецът. Ако пък избра Усик, Джошуа ще се лиши от купата на IBF, а българинът ще се боксира за нея със идващия в ранглистата - Адам Ковнацки.

Снимка: Getty Images

Преди няколко дни от щаба на Пулев оповестиха , че мачът с Джошуа е сигурен и ще се организира в Истанбул пред месец май. В Англия обаче считат, че първенецът към момента не е взел решение и разпространиха фотоси от среща сред британеца, мениджъра му Еди Хърн и сътрудника на Усик - Александър Красюк.
Обрат: Джошуа договаря с Усик В Англия настояват, че мачът с Кобрата не е сигурен
Всъщност уговарянето на мач сред Джошуа и Усик би било надалеч по-лесно, в сравнение с реализиране на съглашение за дуел с Кобрата, защото 33-годишният украинец е клиент на мениджърската организация на Хърн - Matchroom boxing.

Правата на някогашния безспорен първенец в полутежка категория се държат от организацията на Хърн и от промоутърската компания на братятa Виталий и Владимир Кличко - K2 Promotions.

Снимка: Twitter

Освен това Красюк е много непосредствен с сътрудника на Джошуа и постоянно е засичан в неговата компания на разнообразни значими събития.

Усик дебютира в тежка категория едвам предходната година, а може да стигне до мач за международната купа след единствено един мач - победа над Чаз Уидърспуун през октомври. Преди да смени категорията, олимпийският първенец от Лондон 2012 година записа 16 победи при полутежките, без да познава усета на загубата на професионалния кръг.

Снимка: Getty Images

През 2018 година Усик стана безспорен международен първенец с купите на WBC, WBA, IBF и WBO, повтаряйки достижението на Ивендър Холифийлд от 80-те години на предишния век.

Сега задачата му е да завоюва купите и при най-тежките, защото досега Холифийлд е единственият безспорен международен първенец в двете категории - полутежка и тежка.
View this post on Instagram
Thank you for the experience, Champ! #usyk #wladimirklitschko #usyksportswear

A post shared by Usyk Aleksandr (@usykaa) on Mar 22, 2019 at 10:45am PDT

В своя ъгъл Усик има поддръжката и опита на именитите си сънародници Кличко. Определян от мнозина за тяхно протеже, амбициозният боксьор с противоположен гард понякога прави спаринги с Владимир Кличко, а братята постоянно са подготвени да му оказват помощ с скъпи препоръки, свързани с подготовката и мачовете.

Waiting for mega-fight @VasylLomachenko VS @JorgeLinares. GOOD LUCK pic.twitter.com/13HQylILcF
— Alexander Usyk (@usykaa) 12 май 2018 година

Те сигурно ще са извънредно удовлетворени, в случай че Усик се изправи против Джошуа и отбрани достойнството на Украйна с още една международна купа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР