Светът е все по-гневен и стресиран, сочи проучване на „Галъп”

...
Светът е все по-гневен и стресиран, сочи проучване на „Галъп”
Коментари Харесай

„Галъп”: Светът е все по-гневен и стресиран

Светът е все по-гневен и уплашен, сочи изследване на „ Галъп” измежду 150 хиляди души от 140 страни. Нивата на стрес са на рекордно високо равнище спрямо други години. Увеличили са се и равнищата на паника и горест в международен мащаб съгласно проучването.

Най-стресираното население съгласно проучването е това в Гърция, където 59% от хората са споделили, че в предния ден са били уплашени. Около 55% от хората в Съединени американски щати също са се оплакали от стрес. В България уплашени се усещат 20%. С минимум равнище на стрес са в Туркменистан – 10%.

Снимка: Gallup-International Labour Organization Report

Най-позитивно настроеният народ на света се оказали парагвайците – 91%, следвани от мексико – 88%, и Китай – 87%.

Снимка: Gallup-International Labour Organization Report

Те дават отговор утвърдително на въпроси като: дали предходния ден са били добре отпочинали, дали са се засмели най-малко един път, дали са се чувствали уважавани или научили нещо забавно.

Най-негативно настроени са в Беларус и Сиера Леоне – единствено 42% са дали позитивен отговор на тези въпроси. Българите са в по този начин наречената златна статистическа среда по отношение на другите народи - 60% изпитват тези положителни страсти.

Най-високи равнища на яд изпитват хората в Армения – 45%, Иран – 44%, Ирак – 43%. На дъното са Естония – 6% и Сингапур – 7%. В България делът на хората, които изпитват яд, не е доста висок – 11%. Подобни са и равнищата при хората от другите страни от Евросъюза.

Снимка: Gallup-International Labour Organization Report

Авторите на проучването прецизират, че резултатите се въздействат от културните разлики на обособените нации и райони. В Латинска Америка да вземем за пример културна специфичност е „ фокусирането върху позитивните неща в живота”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР