Сватбеният бранш на Италия е напът да загуби приходи в

...
Сватбеният бранш на Италия е напът да загуби приходи в
Коментари Харесай

Италианският брачен бизнес падна жертва на COVID-19

Сватбеният отрасъл на Италия е напът да загуби доходи в размер на 10 милиарда евро през тази година. Ограниченията на пътуванията в интернационален проект и несигурността принудиха хиляди двойки от разнообразни страни да анулират плануваните тържества на Ботуша. Но вместо да получат назад авансово импортираните суми, те били осведомени, че в случай че не пренасрочат брачните церемонии от пролетта за зимата на тази година, ще изгубят депозитите си за хиляди евро.

Поне такива са били първичните реакции на пандемията от COVID-19 на организациите, уредили сватбите в ред знакови райони на Италия - от Тоскана до езерата в северната част на страната и до Сицилия - водещи международни пазари за първокласни женитби. Мнозинството компании от този момент насам са смекчили метода си, адаптирайки се към рецесията. Но рестрикциите за пътувания и продължаващата неустановеност към връщането на импортираните в задатък депозити са довели до анулация или отсрочване на към 9 хиляди брачни церемонии, планувани за тази година в Италия от задгранични двойки, по оценка на Assoeventi - съдружие на компаниите от сватбения отрасъл от италианската бизнес асоциация Confindustria. Близо 85% от плануваните общо 210 хиляди сватби пък са отсрочени.

Лондонската организация "Лиз Линклетър ", профилирана в планирането на първокласни и "дестинационно-ориентирани " бракосъчетания, твърди, че всичките й британски и американски клиенти са отменили или преосмислили тържествата си. Близо половината от потребителите на услугите й се женят в Италия. И към този момент обмислят промени на дестинациите даже за 2021-а и 2022-а, главно поради сложното напредване по света.

Президентът на Assoeventi - Микеле Бокарди - споделя, че секторът ще загуби съвсем целия размер на предстоящите 10 милиарда евро доходи за тази година, като насочените към специфични региони, само че анулирани сватбени тържества ще са причина за една трета от загубите. Просто тъй като "международните брачни церемонии са най-примамливи за локалните стопански системи поради пословичния си разкош и времетраене от три до седем дни ", изяснява Бокарди. Най-тежко са наранени регионът на езерото Комо и Тоскана, южните региони на Пулия, крайбрежието на Амалфи и Сицилия, по данни на Assoeventi.

Сватбите и тържествата поддържат туризма и основават 1 млн. директни и индиректни сезонни работни места в Италия всяка година, като стопанството на южната част на страната е изключително подвластно от тях, сочат данни на бизнес асоциацията. В Пулия да вземем за пример брачните церемонии са донесли 1 милиарда евро през 2019-а. През 2020-а приходите ще паднат с над 90% и резултатът от този срив ще се усеща с години, предвижда Бокарди.

Във "Вила Ерба " - едно от най-търсените места за бракосъчетания на езерото Комо - единствено една от съвсем 40-е планувани за тази година сватби е била отсрочена за 2021-а. Очакванията са тазгодишните доходи от бизнеса да намалеят с над 75 %.

В Италия към 9 хиляди задгранични и десетки хиляди италиански двойки са отсрочили сватбените си проекти поради рестриктивните мерки, наложени от пандемията от ковид. Правителството на страната позволи брачните тържества, само че при строги условия за обществена отдалеченост и наложително носене на маски. Това нанесе тежък удар върху над 46 хиляди компании, занимаващи се с обмисляне на сватби, образуване на тържества, кетъринг и цветарски услуги, които се борят за оцеляване. Според Бокарди държавното управление оказва оскъдна поддръжка на сектора и евентуално най-дребните компании може и да не оцелеят. Много дребни компании за кетъринг и за първокласни принадлежности към този момент са затворили. Докато по-едрите играчи с визия са уверени, че отрицателният резултат от пандемията ще е краткотраен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР