Свалят се килограми наистина – в рамките на 7 до

...
Свалят се килограми наистина – в рамките на 7 до
Коментари Харесай

Д-р Вергиния Георгиева за житния режим: До 10 дни могат да се свалят около 4-5 килограма

Свалят се килограми в действителност – в границите на 7 до 10 дни могат да се смъкват към 4-5 кг. Това сподели доктор Вергиния Георгиева в предаването " Здравето на фокус " на Радио " Фокус " по отношение на житния режим и това по какъв начин той да бъде следван вярно.

" Хубаво е най-малко 2-3 дни да има по-леко хранене с приемане на повече салати и супи, да бъде вегетариански режима, да не е с тежки меса, с цел да може нашият организъм да се приготви. Важно е течностите да бъдат в по-голямо количество: фрешове, смутита, с цел да може да бъдем готови вероятно, в случай че има някакви проблеми, да кажем хронични гастрити, колити, би трябвало доста деликатно да подходим в режима ", изясни доктор Георгиева.   

Специалистът сподели още, че целесъобразното количество вода за деня, които човек би трябвало да приема, когато ползва житния режим, е към 35 мл на кг тегло. 

Попитана с какво можем да сменяем житото, тя отговори по този начин: " Най-добрият вид е, в случай че може с лимец. Предварително измит, наквасен в топла вода, престоява цяла нощ ".

По думите ѝ този метод на хранене покачва тонуса и изцяло прочиства организма. 

" Подобрява енергетиката, общ тонус, въодушевление, кожата се изглажда, в случай че има някакви белези, пъпки по лицето, всичко това стартира да се изглажда. По време на този режим се усъвършенства кръвообращението, микроциркулацията ", добави тя.

Д-р Георгиева въпреки всичко посочи, че режимът не е подобаващ за хора, които имат тежки болести. 

" Противопоказанията са за хора с тежки болести -  остра фаза инфекциозни болести, пневмонии, хора, които са с ритъмни нарушавания. В този случай би трябвало да бъдат деликатни ", предизвести тя.

Автор: Росица Ангелова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР