Свалени са и три украински изтребителяУнищожени са противотанкови и преносими

...
Свалени са и три украински изтребителяУнищожени са противотанкови и преносими
Коментари Харесай

Руски ракети удариха склад със западни оръжия

Свалени са и три украински изтребителя
Унищожени са противотанкови и портативни зенитни ракетни комплекси

Пожар в химически цех в Северодонецк

Руските сили унищожиха огромен склад в Украйна с оръжие, доставено на Киев от Запада, и смъкнаха три изтребителя за денонощие. Това заяви през днешния ден представителят на съветското отбранително министерство Игор Конашенков, съобщи ТАСС.

“С високоточни ракети “Калибър” с огромен обхват и морско базиране в региона на обитаемото място Чортков в Тернополска област бе погубен огромен склад с доставени от Съединени американски щати и европейски страни на режима в Киев противотанкови ракетни комплекси, портативни зенитни ракетни комплекси и артилерийски снаряди към оръжейните системи”, уточни Конашенков.

Той добави, че въздушно-космическите сили на Русия са нанесли ракетни удари по два пункта за ръководство и 15 региона със концентриране на жива мощ и техника. Унищожена е била пускова установка ЗРК “Бук-М1” в региона на Барвенково, радиолокационна станция близо до Славянск, радиолокатор за разкриване и съпровождане на цели ЗРК С-300 в региона на Кривой рог и две батареи реактивни системи за залпов огън в региона на Звановка в Луганската национална република (ЛНР) и край Закотно в Донецката национална република (ДНР).

Руски изтребители смъкнаха два украински Су-25 в покрайнините на Райгородок и Черкаский в ДНР, а подразделения на Противовъздушна отбрана - Су-25 в небето над село Долгенкое в Харковска област, заяви още Конашенков. Освен това са били прехванати и осем дрона, включително и един “Байрактар ТБ-2”.

Губернаторът на Тернополска област Володимир Труш посочи през днешния ден, че минимум 22-ма души, в това число цивилни, са били ранени при съветския въздушен удар против град Чортков в западноукраинската Тернополска област, останала дълго време незасегната от насилието.

В Чортков са паднали четири ракети, изстреляни от Черно море, уточни губернаторът. Ранените са настанени в болница. Сред тях има седем дами и едно 12-годишно дете.

Труш добави, че ударът отчасти е разрушил боен обект и е предизвикал вреди в жилищни квартали.

Чортков, с население малко под 30 000 поданици преди съветската инвазия, се намира на 140 км северно от границата с Румъния и на 200 км югоизточно от Лвов в Западна Украйна.

Междувременно в химически цех “Азот” в Северодонецк лумна пожар след теч на тонове нефт. До това се стигна след обстрел на завода, зад който стоят съветските сили, съгласно локалните управляващи. Пак съгласно тях в “Азот” се укриват стотици цивилни.

Връчи държавни награди
Путин: Патриотизмът сплотява руснаците


Денят на Русия е изпълнен с горделивост от историята на нашата страна и религия в нейното бъдеще, съобщи Владимир Путин.
Патриотизмът и нравствените полезности сплотяват руснаците. Това съобщи съветският президент през днешния ден на гала в Кремъл, на която връчи държавни награди във връзка националния празник Деня на Русия, съобщи ТАСС.

“Днес изключително остро разбираме какъв брой значимо за родината, за нашето общество и народа е да бъдем сплотени. Това единение, предаността към Русия, отговорността за нея са ни завещани от предците ни”, съобщи президентът. И добави: “Гордеем се с достиженията и бойните победи на нашите предшественици, с всички, които се стремят и умеят да вървят напред, да откриват новото, да реализират прогресивно развиване на отечеството, да пазят родината в сраженията и да утвърждават почтена за нея роля в света”.

Президентът връчи златни медали “Герой на труда на Руската федерация” и държавни награди на Руската федерация в региона на науката, технологиите, литературата, изкуството и за изключителни достижения в правозащитната активност за 2021 година

Обезвредени са 12 000 взривни устройства
Разминираха врата на Мариупол


Пристанището на Мариупол към този момент е безвредно за мореплаване, откакто бе изцяло разминирано.

Военните експерти завършиха разминирането на пристанището на Мариупол, съобщи през днешния ден водачът на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин, съобщи РИА “Новости”.

Той приказва пред публицисти от съветски и задгранични медии, за които бе проведен тур, при който разгледаха акваторията от катер КСВ-67. Последните открити мини бяха унищожени пред очите на публицистите.

“Пристанището е изцяло разминирано. Отнася се и за територията, и за акваторията. Бяха обезвредени към 12 000 взривоопасно предмета”, сподели Пушилин.

Той уточни, че в този момент към този момент е изцяло безвредно корабоплаването и портът работи както за експорт, по този начин и за импорт.

Руските сили обкръжиха Мариупол на 7 март и до 21 април превзеха града, като се изключи завода “Азовстал”, където се укриваха украински бойци и бойци от националистически батальон “Азов”, измежду които и задгранични наемници. В средата на май те започнаха да се предават, а на 20 май Русия заяви, че е освободила изцяло Мариупол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР