Сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд ще

...
Сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд ще
Коментари Харесай

Пролетни капризи: Очакват ни слънце, дъжд и гръмотивици

Сутринта ще бъде най-вече слънчево , само че още преди обяд ще стартира да се развива купеста, основно над Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд тук-там ще превали временен дъжд, допустимо е да прегърми. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София - към 19°.

По Черноморието ще доминира слънчево време . Вятърът ще е слаб до сдържан, преди обяд от северозапад, до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините още преди обяд ще стартира да се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над към 2200 метра - от сняг, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 5°.

В понеделник ще доминира слънчево време , след обяд с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в планинските региони, ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 18° и 23°. 

Във вторник ще бъде най-вече слънчево . Вятърът ще се ориентира от югоизток. Температурите едва ще се покачат.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР