Сутринта нови протести за и против разширението на ски зоната

...
Сутринта нови протести за и против разширението на ски зоната
Коментари Харесай

Протест и контрапротест за разширяването на ски зоната в Банско

Сутринта нови митинги " за " и " срещу " разширението на ски зоната в Банско. Еколози стачкуваха против проектите за градежа на нови уреди пред Министерския съвет. А поданици на Банско, Разлог и близките обитаеми места затвориха за малко интернационалния път Е-79 край Симитли с искане ски-зоната да бъде разширена.

Два митинга с послания към министрите. В очакване на постоянното си съвещание кабинетът да се произнесе за ориста на Концесионния контракт за ски зона Банско и Плана за ръководство на Природен парк " Пирин ".

На няколко пъти Кабинета отлагаше решението. На 12 декември министърът на околната среда и водите Нено Димов даже отдръпна в последния миг точката за смяна на концесията на ски зона Банско.

Той стимулира решението си с думите, че не желае да работи напук и е належащо смяната на концесионния контракт на ски зоната да върви дружно с смяната на Плана за ръководство на парк " Пирин ", а неговото публично разискване завърши на 22 декември.

Пред Министерски съвет тази заран природозащитници упорстваха за съблюдаване на екологичното законодателство и запазване на Пирин като неповторим естествен обект. Макар че не знаеха дали въпросът ще бъде обсъждан.

Жители от региона на Банско пък желаеха създаване на втори кабинков въжен превоз. Точно в 10.00 часа те блокираха придвижването на основния път Е-79 край Симитли за към 20 минути. В очакване на решението и от двата митинга се заканиха да не спрат дотук.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР