Сушени домати на слънце с босилек в зехтин – хита

...
Сушени домати на слънце с босилек в зехтин – хита
Коментари Харесай

Сушени домати на слънце с босилек в зехтин – хита на лятото

Сушени домати на слънце с босилек в зехтин – шлагера на лятото. Лято е. Всички си мечтаем за лятната ни почивка на море или на планина. Или за някой прекрасен минерален плаж. Но с изключение на всички тези положителни хрумвания за отмора, в този момент е времето да си създадем сушени домати на слънце в домашна конюнктура.

Във всеки изтънчен ресторант в света, сушените домати участват в менюто. Те са неразделна част на положителния готвач. Ако отглеждате домати във вашата градина, в този момент е времето да извършите известно количество сушени домати на слънце в зехтин. Те не изискват кой знае какви умения. А лятното слънце ще ви подкрепи неимоверно в този развой.

Освен че ще имате домашно приготвени сушени домати , вие ще спестите много пари в съпоставяне, в случай че купувате този артикул от магазина. Така да вземем за пример, в случай че потърсите в търсачката на Google думата “ сушени домати цена “, ще се изненадате какъв брой безценен е този артикул. Започвайки от 25-30 лева за кг и достигайки до 40-50 лева за кг за био продуктите.

Какво съставляват сушените на слънце домати?

Сега ще разгледаме по какъв начин да си извършите сушени домати вкъщи в 6 лесни стъпки. Сушените домати са средиземноморско откритие. Италианците поръсвали нарязаните домати със сол, като ги поставяли на слънце на покривите през лятото. Те се съхраняват в зехтин, с цел да устоят през зимните месеци. Освен това може да ги извършите на прахуляк, в случай че желаете.

Италианците не са единствените, които съхраняват домати по този метод. Ацтеките също са употребявали сол и слънце, с цел да изсушат и запазят тази продукция за отвън сезона.

Какво съставлява тъй наречените сушени домати на слънце? Изсушените на слънце домати са домати, които са били обезводнени посредством слагане на слънце, дехидратор или фурна. Когато се сушат, доматите се свиват, губейки 90% от тежестта си заради загубата на водно наличие. Изсушените на слънце домати са сладки и пикантни и се употребяват за гарниране на ястия като салати, разядки, паста, фокача и доста други.

Как се вършат сушените на слънце домати?

Доматите от вид Roma, San Marzano или по-дребните сортове домати, както и чери доматите , могат да се употребяват за подготвяне на сушени домати. Без значение кой вид ще изберете, най-добре е да изберете домати с идентичен размер, тъй че да се сушат с идентична скорост. Имаме няколко избора за това по какъв начин да изсушим (дехидратираме) доматите

  • На слънце. Използването на слънце е класическият метод за сушене на домати, както в миналото са правили по покривите на южна Италия. Това е по-дълъг развой на сушене, който лишава най-малко няколко дни. Има по-малко надзор върху тяхната среда: директното слънце, високата топлота и ниската мокрота са нужни, с цел да бъдат вярно приготвени. Ако имате време, място и подобаващи условия, коства си да опитате този автентичен способ, като ги разполовите, поръсите със сол и ги покриете с тензух (без да позволявате на доматите да се допират.) Те би трябвало да бъдат внасяни в затворено помещение през нощта.
  • В дехидратор. Дехидраторът за храна е сходен на уреда за постепенно готвене: доматите се сушат с дребна или никаква интервенция. Само с шест часа и те ще са подготвени. Настроен на към 55 градуса по Целзий, дехидраторът лишава единствено част от времето, в съпоставяне със сушенето на домати на слънце. Но пък на слънце са по-вкусни!
  • Във фурна. Настроени на 120 градуа по Целзий, доматите ще изсъхнат за 3-6 часа във фурната, според от консистенцията и текстурата, които търсите. Колкото по-дълго са във фурната, толкоз по-кожести ще станат. Фурната е елементарен способ, употребяващ апарат, до който множеството хора имат достъп в следени условия.

4 метода, по които да употребявате вашите сушени домати на слънце в кулинарията

Тези ароматни зеленчуци резервират всички хранителни преимущества на пресните домати, доставяйки усета и питателните субстанции в по-компактна форма. Те са превъзходен източник на витамин С, витамин К, ликопен, ниацин, фибри, рибофлавин и антиоксиданти.

Подобно на пресните домати, сушените на слънце домати се употребяват в толкоз доста предписания, добавяйки безглутенова добавка, с цел да придадат усет и текстура на храната. Ето няколко от безкрайните способи за включване на сушени домати на слънце в ежедневните ястия.

  1. За овкусяване. Изсушените на слънце домати постоянно се консервират в зехтин с билки като риган и босилек. Доматите попиват малко от ароматизираното масло, което придава повече усет на всяко ядене, в което са, макар че е добре да премахнете непотребното масло преди приложимост.
  2. За дресинги. Нарязаните дребни, сушени на слънце домати са известна добавка към олио и балсамов винегрет и се изсипват върху хрупкава салата.
  3. За мазане. Сушените домати са известни в намазването. Те могат да бъдат главната съставна част. Доматите се пасират, смесват се с билките и олиото и се намазват върху самун или печени зеленчуци.
  4. За готвене. Изсушените на слънце домати са вкусни както топли, по този начин и студени. Те се съчетават добре с печено пиле, да се пекат в самун и даже да се подготвят с яйца.

Как да си приготвим сушени домати на слънце с босилек в зехтин – рецепта

Дехидратираните домати имат кондензиран самоуверен усет когато се комбинират със зехтин и босилек. Бонусът при консервиране в зехтин е, че получавате както домати, по този начин и зехтин, овкусени със сушените домати. Нека в този момент да забележим една подобаваща рецепта за сушени домати на слънце в зехтин:

  • Измийте и подсушете бурканите. Започнете да поставяте сушените домати на дъното.
  • Добавете няколко стръка босилек. Продължете да редите домати и босилек, до момента в който бурканът се изпълни.
  • След това полейте постепенно със зехтин от горната страна.
  • С помощта на чиста лъжица притиснете доматите по стените на буркана, с цел да извадите всички въздушни джобове. Уверете се, че маслото изцяло покрива доматите.
  • Затворете буркана със стерилизирана капачка.

Вижте подобаващи предписания със сушени домати на слънце!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР