Как да наредим ламината сами? Ламинатът е изборът на много

...
Как да наредим ламината сами? Ламинатът е изборът на много
Коментари Харесай

Как да наредим ламината сами?

Как да наредим ламината сами? Ламинатът е изборът на доста хора, когато стане дума за ремонт и промяна на подовата настилка вкъщи. Той е грациозен, резистентен и относително по-лесен за класификация от паркета.

Преди това обаче, е належащо да изберете верния подобен. Ако искаш да узнаеш по какъв начин да избереш най-подходящият ламинат за своя дом, може да научиш тук.

Подготовка преди реденето на ламината

След като към този момент сте купили мечтания модел, преди да пристъпите към реденето му, има някои основни стъпки, които би трябвало да следвате:

  1. Проверка на пода

Уверете се, че подът е еднакъв и чист. В противоположен случай може да се наложи нивелиране или подлагане на специфична поставка. Задължително минете с прахосмукачката, с цел да отстраните всички боклучета и прахуляк, натрупали се преди този момент

  1. Избор на подобаващ вид 

Тук е значимо да вземете поради дебелината, текстурата и цвета на ламелите. Обикновено за спалня и детска се предлага 8 мл, за кулоар и хол, където има по-високо натоварване – 10мм. 

  1. Дали ще го редите напречно или паралелно по отношение на стените на стаята. И двете варианти имат своите преимущества и дефекти.

Основни препоръки за вярното редене – по какъв начин да наредим ламината сами

След като сте избрали подобаващия ламинат и сте се подготвили, е време да пристъпите към реденето му. Ето някои препоръки и рекомендации:

  1. Започнете от единия ъгъл на стаята и го редете към противоположния край.
  2. Използвайте клик системата за съединяване на ламелите, като се уверите, че жлебът и перото на всяка ламела са добре съчетани.
  3. Оставете към 1 см пространство сред ламината и стената. Това ще му разреши да “диша ” и да се уголемява или събира съгласно климатичните условия.
  4. При довеждане докрай на реденето на ламината, поставете первази с цел да прикриете пространството сред него и стената.

Каква е вярната поддръжка по-късно?

След като сте приключили с реденето, е значимо да знаете и по какъв начин да го поддържате:

  • Редовно почиствайте с мека метла или с прахосмукачка;
  • Избягвайте изобилното намокряне. Ако има разлята вода, неотложно я попийте;
  • Използвайте профилирани препарати при нужда за по-голямо разчистване. В никакъв случай не търкайте с груби четки или абразивни препарати. Използвайте хладка, а не вряла вода.

Вижте още:

  • Как да създадем саморазливен под сами – красиви хрумвания и препоръки
  • Как да пребоядисаме фасадата на дървена къща
  • Как да подобрим къщата срещу земетресение + препоръки
  • Как да използваме старите тухли наново в нашата градина

Реденето на ламинат може да бъде елементарен и прелестен развой, в случай че следвате горепосочените стъпки и препоръки. Не забравяйте, че вярната грижа след реденето е от значително значение за това да му се радвате по-дълго време. 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР