Сусамовите семена са известни още като кралица на маслодайните семена“

...
Сусамовите семена са известни още като кралица на маслодайните семена“
Коментари Харесай

5 причини, поради които да използвате сусамово масло за готвене и овкусяване

Сусамовите семена са известни още като „ кралица на маслодайните семена “ заради другите им изгоди за здравето. Сусамовото масло се употребява все по-често за готвене и овкусяване на разнообразни ястия. Смята се, че усъвършенства усета на храната. Богато е на антиоксиданти, витамини и протеини.
Сусамовите семена са устойчиви и могат да оцелеят даже при условия на суша. Сусамовото масло е едно от най-здравословните масла и е извънредно потребно за кожата, косата и здравето.
Ето 5 изгоди за здравето от това масло:
 Подправката, която смъква холестерола и кръвното Подправката, която смъква холестерола и кръвното
Cуcaмът e изключитeлнo здрaвocлoвнa хрaнa, cъдържaщa рaзнooбрaзиe oт пoлeзни хрaнитeлни вeщecтвa. Рeдoвнaтa упoтрeбa нa cуcaмoвo ceмe з...
Диабет
Диабетът се предизвиква от високи равнища на кръвната захар. Сусамовото масло е богато на протеини и фибри, които оказват помощ за контролиране на тези равнища. 
Намалява възпалението
Тежкото инфектиране може да навреди на здравето и може да усили риска от сърдечни болести. Сусамовото масло има противовъзпалителни свойства и може доста да понижи възпаленията в тялото.
За костите
 Сусамов тахан: 9 изгоди за здравето Сусамов тахан: 9 изгоди за здравето
Сусамовият тахан е паста, приготвена от препечени, смлени сусамови семена. Има лек, орехов усет. Най-известен е като съставна част в хумуса...
Сусамовото масло е богат източник на калций, който оказва помощ за поддържането на здрави кости. Това масло е богато на мед и може да обезпечи облекчение на артрит, както и да лекуват болки в ставите. 
Здраве на устната празнина
Сусамовото масло може да се употребява като вода за уста и може да помогне за унищожаване на токсините и попречване на налепи в зъбите. 
Имунитет
Богато е на витамин Е, цинк, мед и желязо. Тези хранителни субстанции оказват помощ за възстановяване на имунитета и за доставяне на тялото с бели кръвни телца, които предотвратяват инфекции и болести. 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР