Суперкупата на Италия ще се проведе следващия януари в Рияд,

...
Суперкупата на Италия ще се проведе следващия януари в Рияд,
Коментари Харесай

Суперкупата на Италия за първи път с четири отбора и в Саудитска Арабия

Суперкупата на Италия ще се организира идващия януари в Рияд, Саудитска Арабия, за първи път с четири тима, заяви италианската футболна лига в понеделник. Това ще бъде 36-ото издание на " Supercoppa Italiana " и първото с четирима участници. Във финалната четворка ще вземат участие италианският първенец Наполи, вицешампионът Лацио, носителят на Купата на Интер и финалистът Фиорентина.

Първият полуфинал сред Наполи и Фиорентина е плануван за 18 януари, ден по-късно се срещат Интер и Лацио, а финалът е на 22 януари.

И трите мача ще се играят на стадион Ал-Авал Парк, където Ал-Насър, тимът на Кристиано Роналдо, играе своите домашен срещи.

Решението за новия формат на Суперкупата беше взето през март тази година, само че датите на надпреварата бяха предмет на договаряния в последния миг сред клубовете, италианската лига и саудитските управляващи, които са домакини на Суперкупата на Испания.

Според италианската преса тимовете ще си поделят 23 милиона евро, седем от които са предопределени за спечелилия.

Суперкупата на Италия се организира в Саудитска Арабия за първи път през 2018 година, откакто беше проведена в Либия (2002), Съединени американски щати (2003), Китай (2009, 2011, 2012, 2015) и Катар (2014, 2016).

Ювентус е рекордьор с девет извоювани трофея в Суперкупата, Интер и Милан имат два по-малко.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР