Суеверията обичайно се възприемат като нещо не особено положително и

...
Суеверията обичайно се възприемат като нещо не особено положително и
Коментари Харесай

Популярните личности и техните суеверия

Суеверията всекидневно се възприемат като нещо не изключително позитивно и свястно. Всеки трезво разумен човек счита, че това са заблуди и предубеждения, безусловно голословни и лишени от логичност.
 Петък 13-и, суеверията за този ден и от кое място идва неприятната му популярност
Откъде идва неприятната популярност на петък 13-и

Фатализмът не е без причина

И макар здравия разсъдък, доста хора ирационално имат вяра сляпо в редица недействителни закономерности. Особено пък в моменти, в които са изправени пред значими житейски събития.

Изключение не вършат и известните персони. Често те също правят или заобикалят избрани дейности, с цел да реализиран добър резултат или да преодолеят по-лесно обстановка, от която се опасяват. А още по-любопитното е, че те не крият суеверните си вярвания и даже обществено постоянно приказват за тях. От Showbizz Daily напомнят какво са споделяли звездите през годините за своите предубеждения.

Риана
 Снимка 590025

Непосредствено преди всеки огромен концерт Риана изрично заобикаля жълтия цвят. При това под каквато и да е форма или предмет. Певицата асоциира жълтото с неприятен шанс и не желае да го предизвика в толкоз значим за нея миг. Самата тя обаче няма проблем да носи жълти облекла, изключително в всекидневието си.

Тайгър Уудс
 Снимка 577516

Популярният голф състезател постоянно носи червени облекла в неделните дни, които са последния ден от шампионатите, в които взе участие. Той има вяра, че по този начин приканва положителния шанс - като се изключи че показва и известна настъпателност на игрището.

Джон Траволта
 Снимка 564019

Актьорът е прочут член на религиозното течение сциентология. Една от най-любопитните му особености обаче идва от Кабала, античното обучение за смисъла на живота. Именно на него се базира решението на Траволта в никакъв случай да не носи една и съща дреха два или повече пъти по време на фотоси. За някои от филмите, които е снимал, признава, че е сменял по осем тениски дневно.

Дженифър Лопес
 Снимка 609244

Когато певицата скапва годежа си с и Бен Афлек, освен това броени дни преди сватбата, Джей Ло прави няколко радикални хода. Тя продава пръстена си и изгаря скъпата дизайнерска сватбена рокля Vera Wang. За това е посъветвана от фамилията си, което има вяра, че е неприятен шанс да пази неизползваната дреха. Все отново, съвсем две десетилетия по-късно, Лопес в последна сметка се омъжи за Афлек (може би напъните да са си заслужавали).

Камерън Диас
 Снимка 608689

През 2000 година актрисата призна пред Cosmopolitan, че постоянно " чука на дърво ". Дори е имала дни, изключително преди значими събития, които го е правила безусловно по през целия ден. " При това без пресилване ", както споделя самата Диас. Суеверието е толкоз остаряло, че даже към този момент не ясно за какво мнозина не престават да го вършат. Според легендите, то е обвързвано с езически предшественици, които вярвали, че в дърветата живеят духове - които посредством почукването се приканват, с цел да оказват помощ да се избегне неприятният шанс.

Фернандо Алонсо
 Снимка 614310

Състезателят от Формула 1 е една от звездите с най-големи обсебвания и мании. В редица изявленията водачът е признавал, че заобикаля механиците, с които е приказвал в надпревари, приключили с неприятен край. Вярва и в силата на числата и наложително ревизира номерата на хотелските стаи, в които е отседнал със съотборниците си. Така преценя дали шансът е на негова страна.

Меган Фокс
 Снимка 568917

Актрисата е заявявала нееднократно, че има боязън от височини и хвърчене. Но поради служебните си задължения, постоянно й се постанова да се качва на аероплан. Затова тя е намерила известно решение - още от 20-те си години, постоянно слуша музиката на Бритни Спиърс в самолета. И твърди, че това ѝ носи утешение. Дори стимулира решението си пред Mirror: " Убедена съм, че ориста ми не е да умра, до момента в който чувам Бритни Спиърс ".
 Звездите, техните чиновници и странните и нелепи условия, които им слагат извесните персони
Прищевките на звездите, за които даже наемат хора

Когато си богат може да си разрешаваш всичко
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР