Субсидиите до 250 eвро няма да се връщат дори при

...
Субсидиите до 250 eвро няма да се връщат дори при
Коментари Харесай

Субсидии до 250 евро няма да се връщат, дори при нарушение

Субсидиите до 250 eвро няма да се връщат даже при нарушаване от страна на фермерите. Това взеха решение през днешния ден депутатите, откакто дефинитивно одобриха измененията в Закона за подкрепяне на земеделските производители. Новостите са свързани главно с финансовите корекции. Досега минималният предел на дотациите, които подлежаха на връщане при нарушаване, бе 100 евро.

Поправките се постановиха след решение на Върховния административен съд, че признатата преди четири години от изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ методика за корекциите е противозаконна.

Документът е бил подписан от Румен Порожанов, в качеството си на началник на фонда. Покрай свадите за субсидирани къщи за посетители, които се употребяват като частни вили, породиха паники, че поради пропуск в закона нарушителите няма да бъдат осъдени. Измененията ще важат и за предходния програмен интервал 2007-2013 година Така глобите от Европейски Съюз – да вземем за пример поради непозволено потребление на къщи за посетители, ще се заплащат от неточните получатели на дотациите, а не от данъкоплатците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР