Субективният фактор трябва да бъде намален в колоезденето, смята един

...
Субективният фактор трябва да бъде намален в колоезденето, смята един
Коментари Харесай

Международният колоездачен съюз обмисля въвеждане на видеоповторения в спринтовете

Субективният фактор би трябвало да бъде понижен в колоезденето, счита един от основните комисари на Международния колоездачен съюз (UCI) Филип Мариен. Той предложи да се вкара видеоповторение за противоречивите моменти.

Идеята на Мариен е във връзка противоречивото изхвърляне на Петер Саган от " Тур дьо Франс ". В четвъртия стадий от тазгодишната конкуренция международният първенец беше дисквалифициран поради конфликт с Марк Кавендиш.

" В момента практиката е да се разисква сред журито, всеки да каже мнението си, като се допитваме и до съдиите, които са в колите. Мисля, че при спринтовете ще е добре да се гледат видеоповторения ", сподели Мариен.

Той счита, че по същия метод, както във футбола би трябвало да има особено назначени съдии, които да дават отговор единствено за видеоповторенията.



" Трябва да имаме такива хора, които да се концентрират единствено върху спринтовете и дали са чисти. Само по този начин ще помогнем на колоезденето ", добави той.

Идеята беше подкрепена и от генералния шеф на отбора на Саган " Бора Хансгрое " Ралф Денк. Той обаче твърди, че това е закъсняло.

" Изненадан съм почтено казано. Още на Тура опитахме да покажем на Мариен и неговия екип повторения с висока резолюция, само че те не направиха нищо ", разяснява германецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР