СУ „Христо Ботев” - Враца отново ще работи по проект

...
СУ „Христо Ботев” - Враца отново ще работи по проект
Коментари Харесай

СУ Христо Ботев - Враца започва работа с чуждестранни училища

СУ „ Христо Ботев” - Враца още веднъж ще работи по план „ Еразъм+”. Партньори този път са учебни заведения от Словакия, Австрия, Гърция, Италия и Румъния. Проектът е с изключителна практическа устременост. В него са включени разнородни действия, които са най-много от сферата на доброволчеството. Работната среща във всяка една страна е прецизно регламентирана. Ще бъдат изпълнени следните действия:
България: Основно внимание ще се обърне на действия, свързани със здравословния метод на живот, оказването на първа помощ при произшествия и злополуки, запазване на околната среда, образуване на благотворителен коледен базар.
Словакия: Дейности по запазване и възстановяване на замъка Хрушов, образуване на галерия на тематика „ Спасяване на исторически паметници”, разработване на календар за 2019 година, показване на къси филми за запазване на паметниците в личния район.
Австрия: Разговор с представители на общината по отношение на осъществяването на доброволчески действия. Почистване и засаждане на терени. Изработване на цифров речник на езиците на сътрудниците. Проучване опциите за включване в плана на възпитаници с увреждания.
Италия: Основната задача е изработването на туристическа листовка, която да послужи за стимулиране развиването на туризма в града. Учениците сами ще снимат забележителностите, ще сформират текстовете към тях и с помощна на компютърни стратегии ще изработят дизайна й.
Гърция: Задачите, които ще се изпълнят тук, са свързани с музейната активност. Учениците ще вземат участие в уъркшоп, на който ще научат по какъв начин се организират разкопки, по какъв начин се датират и реставрират находките, при какви условия се излагат в музеите. Всеки сътрудник ще донесе национална носия, която ще стане част от галерия. Предвидено е и посещаване на манастирите в Метеора.
Румъния: Чрез ролеви игри учениците ще се опитат да се слагат на мястото на хора с увреждания. Заедно с деца с увреждания ще се провежда флашмоб в центъра на града. Тъй като популацията в региона е мултикултурно, домакините ще показват на гостите си фолклора и традициите освен на румънското, само че и на малцинственото население.
Проектът е с извънредно значение и за учителите – те ще посещават образователни часове, ще изнасят уроци с новаторски способи на преподаване, ще обменят опит по повод методите на оценяване, ще съпоставят другите просветителни системи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР