Студентската организация на ВМРО в град Пловдив поставиха на ключови

...
Студентската организация на ВМРО в град Пловдив поставиха на ключови
Коментари Харесай

ВМРО – Пловдив поставиха транспаранти в града „Македония е българска“

Студентската организация на Вътрешна македонска революционна организация в град Пловдив сложиха на основни надлези транспаранти с надпис „ Македония е българска “. Поводът за тази акция е несъгласието им по отношение на дейностите и желанията на премиера Кирил Петков във връзка ветото на РСМ.

Ето и цялата позиция >>>

До към този момент неуважаемия от нас господин Кирил Петков,

Г-н министър ръководител, ние като млади будни хора, виждащи и разбиращи обстановката и това какво се случва към нас няма по какъв начин да стоим и нехаещо да гледаме в профил по какъв начин пред очите ни се прави национално изменничество. Темата „ Македония “ за българския народ е една жива рана, а Вие единствено я посипвате със сол. Вашето отношение е безусловно безконтролно и смеем да твърдим – антибългарско, поради позицията си.

Както казахме българите са много чувствителни на тази тематика, а Вие може би не сте осведомен, тъй като в Харвард надали се учи тематиката за българския народен блян. Докато сте били в Канада сме сигурни, че сте бил много ангажиран човек, с цел да съумеете да стигнете до там, където сте сега, само че щом станахте министър-председател на България считаме, че би трябвало да намерите време и да бъдете осведомен с предишното на тази страна, най-малкото тъй като се самоопределяте като българин, а още повече постът, който заемате го изисква.

България е страна с обширна, богата и дълга история. Не инцидентно, обаче тези югозападни български земи са толкоз значими за нашия народ. Няма да даваме далечни обратно във времето образци, като цар Самуил, а ще обърнем внимание на по-новата история и времето по-близко до нас. Само през предишния век България се включва в 4 войни с ясната цел за реализиране на по този начин бленувания народен блян, тази позиция надали обаче сте чували в Харвард. Участваме в две балкански и две международни войни, хиляди воини и елементарни хора се простят с животите си,загивайки единствено поради концепцията за една целокупна, обединена България. Един боен героизъм, който става пример и влиза в учебниците по целия свят, осъществен от военачалник Владимир Вазов и неговите бойци, умиращи в окопите, точно за тези земи, това е единствено един дребен образец на какво е подготвен българинът, с цел да отбрани своята земя. Поради комплицираните геополитически връзки и на моменти много нескопосана и повлияна от непознати ползи българска политика през годините не един път се е случвало да има изменничества съответно по оста Македония. Всеки един обаче, който се е осмелил да съобщи позицията си срещу този български блян или да работи намерено срещу него е бивал осъден, тъкмо както се и случва през 1923 година с Александър Стамболийски. Това, че предателите на концепцията за целокупна България биват осъдени се удостоверява и с дейностите на Мара Бунева, Величко Керин, прочут на цяла Европа, като Владо Черноземски, или пък да вземем за пример Менча Кърничева.

Казваме, че би трябвало да работим всички ние, като българи, единствено и само към добруването на българите в Мизия, Тракия и Македония. Смятаме, че примиряване и навеждане на глава пред Скопие е национално изменничество. България може и би трябвало да допусне Република Северна Македония към договаряния за участие в Европейски съюз, само след осъществяване на контракта за добросъседство. Потъпкване на българска историческа памет, изтриване на български военни гробища, палене и горене на български флагове, безапелационни исторически неистини и срутване на монументи на български герои НЕ значи добросъседство. Преди всичко е нужно да съхраним себе си и идентичността си, а това няма по какъв начин да се случи като предадем историята си.

Нека внимаваме с Македония! Не добавяйте сол в раната, тъй като това ще донесе след себе си своите последици.

България над всичко!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР