Студеното време навън не може да спре желанието ни да

...
Студеното време навън не може да спре желанието ни да
Коментари Харесай

София - сред европейските уикенд дестинации, които си струва да посетим

Студеното време на открито не може да спре желанието ни да пътуваме, било то и единствено за уикенда. А Европа ни предлага многообразие от дестинации, които са на час-два път, а ни дават редица благоприятни условия за развлечение, разходки и вкусно похапване.
 Traveller's Choice Award на Tripadvisor - кои са най-популярните туристически дестинации в света
Това са най-популярните туристически дестинации за 2023 година

Ако още не сме били там - време е

От сайта Slot.Day вършат разбор на данни и оценки от отзивите в Tripadvisor за всяка европейска столица, като подчертават най-много върху качеството на нощния живот във всяка от тях, по този начин и върху цената на настаняването. На базата на тази информация основават лист на топ 5 дестинациите, подобаващи за уикенд туризъм, изключително за младите пътуващи.

Прави се конкретизиране, че украинската столица не се включва в разбора поради продължаващата война, а тази на Лихтенщайн - поради неналичието на оценки в уеб страницата. А ето и кои са топ 5 европейските столици, които си коства да посетим, даже за 48 часа.
 Снимка 643875

Тирана

Столицата на Албания заема петото място. Изненадващо за мнозина тя предлага страховит баланс сред положителни цени за настаняване и впечатляваш нощен живот, в който си коства да се потопим. А по кое време по-добре да го създадем, с изключение на петък и събота вечер.

Скопие

Столицата на Северна Македония също намира своето място в листата поради ниските си цени, които обаче не са за сметка на качеството. Така тази евентуално подценявана от мнозина дестинация притегля от ден на ден млади туристи, пристигнали да търсят развлечение, което да не им коства цяло положение. 
 Снимка 649393

София

Нашата столица също попада измежду предложенията за на ниска цена, занимателно и запаметяващо се уикенд пътешестване. От уеб страницата разясняват, че София е " съществена туристическа атракция " в страната. А като се изключи че има доста какво да се види тук, има огромен избор от над 100 бара и клубове с четири или повече звезди, а цените за настаняване се дефинират като " рационални ", написа Travel+Leisure.

Прага

Чешката столица може да е най-красива за посещаване през златната есен, само че в действителност постоянно е добра концепция, в случай че желаеме да избягаме от забързаното всекидневие, да се разходим измежду красиви здания с вековна история, а вечерта да си хапнем и пийнем добре в някое от многочислените заведения в града.
 Най-необичайните забрани в едни от най-популярните туристически дестинации
Най-необичайните забрани в едни от най-популярните туристически дестинации

За какво да внимаваме, до момента в който си пътешестваме

Лондон

Английската столица е един космополитен град, който предлага неограничени благоприятни условия за развлечение. сигурно си заслужава да я посетим, макар че един уикенд може би няма да ни стигне да забележим всичко. Но това не значи, че не може да се върнем за още някой незабравим уикенд.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР