Студени са класните стаи в Професионалната гимназия по електротехника и

...
Студени са класните стаи в Професионалната гимназия по електротехника и
Коментари Харесай

Парното в Сливенско училище работи по няколко часа на ден

Студени са класните стаи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Сливен. Учениците стоят с якета, шапки и шалове, а съгласно управлението парното работи единствено няколко часа, тъй като няма средства за отопление.

Много от класните стаи в северното крило са празни. Учениците са преместени поради студа. Училището е с локално парно, което за спестовност работи от 6 сутринта до обяд.

В кабинета по физика дават съвсем научно пояснение на обстановката. „ Аз считам,че това е добре за образователния развой, тъй като високите температури подготвят към разложение. Ако живеят в къщи на по-високи температури, тук им се вижда по-хладно, е обикновено. Защото примерно температурата, на която ние живеем в къщи дори тук ми е по-топло бих споделила ", показва учителката по физика Марина Бояджиева.

Въпреки спомагателното отопление и учителите, и учениците са с връхни облекла. Децата страхливо признават, че е студено, а учителите упорстват, че проблем няма.

Училището е с държавно финансиране. За отопление на цялостна мощ са нужни 50 000 лв. на сезон, пресмята шефът.

От Регионалния инспекторат по образованието в Сливен са подготвени да оказват помощ.

„ Така или другояче бюджетът на учебното заведение не е безграничен, само че мисля, че ще се потърсят някакви разновидности, в случай че би трябвало ще се закупи в допълнение гориво. Сега към този момент има експерти, които да кажат нещо обвързвано със самата парна апаратура, в случай че нещо може да се направи,за да се покачат температурите,ако се потвърди,че не дават отговор на условията ", разгласи Боян Аксаков,началник на РИО – Сливен.

От РЗИ -Сливен ще стартират инспекция по случая. Според условията температурата в класните стаи би трябвало да бъде над18 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР