Сциентологията (на английски: scientology) е система от религиозни вярвания и

...
Сциентологията (на английски: scientology) е система от религиозни вярвания и
Коментари Харесай

Сциентологията като секта и нейните страстни последователи

Сциентологията (на британски: scientology) е система от религиозни вярвания и метафизичен хрумвания, учредена в Съединени американски щати от писателя Лафайет Роналд Хъбард през 1952 година Тя изповядва комбинация от просвета и нематериалност, като има вяра в безсмъртието на духа и подобряването му на Земята . Идеята за парадайс и пъкъл не съществува. Най-висшата цел е ц ялостното филтриране на дух а . Това е допустимо посредством нескончаем лечебен развой - така наречен Clearing . Онзи, който реализира най-високата степен на филтриране и освобождение, към този момент стои над законите на пространството и времето и е кадърен да прави чудеса.

Учението фракция видимо проповядва междучовешка и религиозна приемливост и произлиза от будизма, само че в действителност припомня тоталитарен фетиш, в чийто център стои личността на нейния създател. Рон Хъбард е прочут с негативното си отношение към редица от международните религии, включително на християнството. Според Хъбард индивидите са тетани - духовни същества, които са съществували преди към 300 трилиона години. След това те обитавали в разнообразни тела и когато тленните им обвивки умирали, влизали в друга форма на живот. Според сциентологията всеки минал живот дава нови и нови прекарвания, наречени енграми , които са неделима част от тялото. Именно енграмите са причина индивидът да е в спор с обществото и да не може да се приспособи към живота. Затова енграмите би трябвало да бъдат отстранени. Това се прави посредством " прослушване " по време на специфични курсове, от време на време струващи десетки хиляди долари. След " изчистването ” почитателите към този момент могат да управляват себе си, материята, силата, пространството и времето. Следващото след тетана еволюционно равнище е така наречен " хомо новос " – богоподобен човек.

Не е за занемаряване фактът, че в границите на сциентологичната организация съществуват " Служба за специфични въпроси " и о тряд " Проект Рехабилитация ". Първата конструкция извършва всевъзможни секретни поръчения, давани от висшето управление на сциентолозите, в това число следене, домогване до персонални данни, оказване на психически и финансов напън, предизвикателство на фамилни проблеми и други Втората конструкция съставлява средство за насила и манипулиране на членове на организацията, които са показали подозрение в учението.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР