Строителят на стадион Христо Ботев“ Илиян Филипов се договори с

...
Строителят на стадион Христо Ботев“ Илиян Филипов се договори с
Коментари Харесай

Разбраха се! Общината дава авансово 5 млн. за довършването на Колежа

Строителят на стадион „ Христо Ботев “ Илиян Филипов се контракти с кмета Здравко Димитров и общински съветници да бъде квалифицирано предложение за предплатено заплащане на 5 млн. лева по анекса, подписан сред компанията реализатор и Община Пловдив.
Прочетете още
„ Такова предложение е изцяло в духа на контракта и не опонира на клаузите в него. То ще бъде препоръчано на Общинския съвет и едвам след утвърждение ще влезе в действие. Проблемът идва от това, че са признати две решения, които си опонират и не са направени от адвокати на общината, само че с общи старания намерихме излаз от създалата се обстановка “, разяснява Здравко Димитров.

Сумата за стадиона не нараства, а на среща в петък ще се обясни от кое място ще бъдат обезпечени средствата.

Припомня ме, е имаше съществено различия за задатъка сред зам.-кметовете на Здравко Димитров.  Зам.-кмет по строителството Пламен Райчев счита, че би трябвало да се заплати задатък на компанията реализатор в лицето на ПИМК, а зам.-кметът по финанси Величко Родопски – не.

Илиян Филипов съобщи, че не би почнал довършването на стадиона в случай че не получи задатък от Общината. 

За довършването на стадиона трябват 17 млн., а с тях стадионът ще бъде напълно с козирки, ще се направи фасадата, както и всички нужни пространства в централната естрада за провеждането на футболна среща. В момента съблекалните, съдийските стаи, залата за конференция и другите стаи са под Трибуна Изток.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР