Строителството на газопровода Северен поток 2 в германски води по

...
Строителството на газопровода Северен поток 2 в германски води по
Коментари Харесай

"Северен поток 2": Строителството в германски води трябва да завърши на 12 септември

Строителството на газопровода " Северен поток 2 " в немски води по проект би трябвало да завърши на 12 септември. Това заяви " Блумбърг ", цитирайки немските морски управляващи. В момента той е приключен 99%.

В петък съветският президент Владимир Путин съобщи след среща с немския канцлер Ангела Меркел, че до довършването на " Северен поток 2 " остават единствено 15 километра.

По думите му Русия възнамерява да извърши напълно отговорностите за преноса на газ през Украйна.

Меркел на собствен ред увери украинския президент Зеленски на вчерашната им среща, че Киев няма да пострада от строителството на тръбопровода. Тя беше безапелационна, че газът не трябва да бъде употребен " като геополитическо оръжие " от Русия и заплаши Москва с нови наказания, в случай че е належащо.

" Дадохме ясно да се разбере, че ще желаяме нови наказания в границите на Европа, в случай че подозрението, че газопроводът се употребява като геополитическо оръжие се удостовери. Също по този начин дадохме ясно да се разбере, че започваме договаряния за удължаването на контракта след 2024 година, с цел да може Украйна да има сигурност и на това равнище ", съобщи Меркел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР