Строителни дейности се извършват и на къмпинг „Градина“. Багери разкопават

...
Строителни дейности се извършват и на къмпинг „Градина“. Багери разкопават
Коментари Харесай

Багери разкопават и къмпинг „Градина“

Строителни действия се правят и на къмпинг „ Градина “. Багери разкопават региона към плажа. Получихме сигнал от жители и заварихме строителна площадка, само че без указателни табели какво се построява. Това сподели за БНР – Бургас Спас Узунов от Българската фондация „ Биоразнообразие “.

„ Разкопаване до плажа. Може да се каже, че и върху плажа, тъй като това е част от бреговата линия, на която се разполагат каравани и къмпинг – съоръжение. Прави се ров, през вчерашния ден беше с дълбочина към 2 – 3 метра. Явно ще се наливат основи, солидна постройка ще бъде. Това, което се вижда на фотосите, е отводняване, тъй като е доста покрай морето, водата се просмуква в изкопа и той непрекъснато се цялостни с вода, тъй че има 3 – 4 помпи там, които непрекъснато работят, изпомпват вода към морето “.

Строителните действия край плажа на къмпинг „ Градина “ са законни, разясниха от бургаската екоинспекция. Имотът е частен, на повърхност към 5,5 дка, извършени са екологични процедури. Детелина Иванова разясни, че ще се построяват бар, ресторант, магазини и обслужващ паркинг:

„ Попада в предпазена зона „ Бакърлъка “ за запазване на дивите птици и граничи със предпазена зона „ Плаж Градина – Златна рибка “ за запазване на естествените местообитания. Този парцел е включен в Общия организационен проект на община Созопол с предвиждания за курорт и допълващи действия. В Регионална инспекция за опазване на околната среда го подложихме на най-дългата процедура, която е допустима - по Оценка за съгласуемост с предмета и задачите на запазване на Натура-зоните посредством отчет, със умозаключение, че при съблюдаване на избрани ограничения и условия, влияние няма да има… “, сподели Иванова и добави, че няма дюни в този имот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР