Строеж на мегакомплекс в пловдивския квартал „Тракия“ изяде велоалеята, пише

...
Строеж на мегакомплекс в пловдивския квартал „Тракия“ изяде велоалеята, пише
Коментари Харесай

Сигнал до Марица: Нов строеж изяде велоалея в „Тракия“ СН...

Строеж на мегакомплекс в пловдивския квартал „ Тракия “ изяде велоалеята, написа пловдивчанин в сигнал до " Марица ".


„ Живея в този квартал и преминавайки през този мегастроеж, виждам, че велоалеята безусловно е отрязана в границите на към три метра. Участъкът е завършен като изход от обекта.

Поставени са бордюри. Направо е станало като дребна уличка “, споделя в сигнала си Георги К. По думите сега, в който е видял служащите, те са полагали асфалт по излаза.



Той се възмутил от гледката и попитал хората, които видял на терен, какво се случва. Те му обяснили, че е построен краткотраен изход към бул. „ Освобождение “.



Пловдивчанинът останал още по-озадачен. „ Как краткотрайно? Това ще се прави най-малко 5-6 години. Попитах господата дали са уведомили общината, че ще отрежат велоалеята, дали имат позволение за това. Отговорът беше „ Това е лесна работа! “, уточни Георги.



В сигнала си гневният пловдивчанин добавя, че отрязаната велоалея може да бъде извънредно рискова нощно време. „ Ако някой с колело не знае или изобщо не види, че е прекратена, ще се утрепе в бордюрите. Това е цялостно безсрамие “, счита Георги.



„ Марица “ се свърза с районния кмет Костадин Димитров, който увери, че е разговарял с отговорниците и те са го уверили, че положеният асфалт ще е на равнището на велоалеята, а поставените бордюри ще са скосени. „ Следя и на място какво се случва “, уточни райкметът.



От изпратените до медията фотоси се вижда, че бордюрите са много по-високи от алеята за велосипедисти, а към този момент има положен асфалт.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР