Стрийминг услугата Spotify планира да пусне нов музикален абонамент Music

...
Стрийминг услугата Spotify планира да пусне нов музикален абонамент Music
Коментари Харесай

Spotify подготвя по-скъп абонамент с качествена lossless музика

Стрийминг услугата Spotify възнамерява да пусне нов музикален абонамент Music Pro, който ще обезпечи достъп до записи с усъвършенствано качество във формат lossless /без загуби/. Това оповестява The Verge, базирайки се на източници от компанията. Lossless компресията е тип компресия, която резервира всички истински данни на творбата.

Още през 2021 година медиите оповестиха за проектите на компанията да пусне специфичен абонамент за Spotify HiFi, само че по това време функционалността по този начин и не доближи до по-широка публика. Този път в кода на приложението Spotify беше открито споменаване на нов абонамент: новият тарифен проект Music Pro ще обезпечи достъп до песни с качество до 24 бита / 44,1 kHz (в Apple Music, да вземем за пример, песни без загуба на качество от 16 бита / 44,1 kHz до 24 бита / 192 kHz).

Абонатите на Music Pro също ще имат достъп до редица извънредни функционалности, като потребителите да могат да ремиксират песни посредством ускорение, разбъркване или редактиране по различен метод на ппроизведенията. Spotify също ще усъвършенства звука на песните за някои модели слушалки, да вземем за пример Apple AirPods. Абонаментът евентуално ще включва функционалности, основани на изкуствен интелект, като автоматизирано основаване на плейлисти или филтри за разширено търсене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР