Голямата награда Аскеер за цялостен принос към театралното изкуство ще

...
Голямата награда Аскеер за цялостен принос към театралното изкуство ще
Коментари Харесай

Руси Чанев номиниран с „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство

Голямата премия " Аскеер " за повсеместен принос към театралното изкуство ще получи артиста Руси Чанев, а с почетен " Аскеер " ще бъде удостоена актрисата Мимоза Базова. Театралните оценки се връчват по традиция на 24 май в спектакъл " Българска войска ".

11 са спектакловите категории, в които се раздават статуетките. Това ще са 30-те подред награди " Аскеер " и единствените по рода си оценки, които са от актьори за актьори, заяви БНР. За водеща женска роля са номинирани Климентина Фърцова за облика на Алис в " Отблизо " в Пловдивския спектакъл, Мария Стефанова за Розовата дама в " Оскар и Розовата дама " в Театър 199 и Радена Вълканова, която обаче играе мъжка роля - на Путин в " Хага " в Народния спектакъл.

При мъжете " Аскеер " ще си оспорват Александър Тонев за ролята му на Михаил Василиевич Платонов в " Платонoff " в " Сфумато ", Йордан Ръсин за Принца в " Кулата " в Театър 199 и Константин Соколов за ролята му на Петър в " Ботушът " във Варненския спектакъл. За постановка са номинирани Анастасия Събева за " Крали Марко - последната балканска легенда ", Веселка Кунчева за " Преображението " и Валерия Вълчева за " Замъкът ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР