Водачката в световната ранглиста по тенис за жени Ига Швьонтек

...
Водачката в световната ранглиста по тенис за жени Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Ига Швьонтек загуби сет, но продължава към полуфиналите на турнира по тенис в Мадрид

Водачката в международната класация по тенис за дами Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на шампионата на клей WTA 1000 в Мадрид с награден фонд от 7.7 милиона евро.

Полякинята загуби сет, само че си обезпечи присъединяване на втори следващ полуфинал в испанската столица, побеждавайки поставената под номер 11 Беатрис Адад Мая с 4:6, 6:0, 6:2 за 2:29 часа.

В Торонто през 2022-ра Швьонтек загуби първата среща в кариерата си против бразилката в третия кръг. Сега тя завоюва три следващи мача над нея, в това число на полуфиналите на Ролан Гарос 2023-та и тази година на Юнайтед къп.

Световната номер 1 доближи до петия си полуфинал за 2024-та и 15-ти в кариерата на равнище WTA 1000. В идващия си мач тя ще се изправи против поставената под номер 8 и шампионка от 2022-ра Онс Жабюр от Тунис или номер 18 Мадисън Кийс от Съединени американски щати.

Резултатът във втората част изравни полякинята с американката Коко Гоф за най-вече извоювани сетове с 6:0 през този сезон. И двете имат по седем, с два пред третата Арина Сабаленка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР