ДДС за хляба и брашното става 20% от 1 юли.

...
ДДС за хляба и брашното става 20% от 1 юли.
Коментари Харесай

Изненадващо, депутатите върнаха ДДС-то за хляба и брашното

ДДС за хляба и брашното става 20% от 1 юли. Това решиха депутатите на изключително съвещание на Народното събрание. Народните представители не одобриха утвърденото по-рано през днешния ден на второ четене от бюджетната комисия решение нулевата ставка да остане до края на годината, а надценката за продажба на самун в магазините да бъде до 15%. В последна сметка за търговците няма да има ограничаване, предава Нова телевизия. 

Припомняме, че по-рано отрасловата комисия в Народното събрание реши да удължи периода, в който ставката трябваше да остане 0% до края на годината. Според ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев предлагането не трябвало да се свързва с политическата конюнктура в страната. От ПП-ДБ желаеха финансовото министерство да покаже планове имало ли е изгоди за потребителите от нулевата ставка, или те са били единствено за търговците.  

ПП-ДБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия избавиха гъбарите от първичните промени, направени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица. С тях се предвиждаше да отпадне различният налог от 30 лева и да се вкара налог на физическите лица. " За " бяха единствено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, а гласовете им не бяха задоволително, с цел да минат поправките. Тъй като законът мина на първо четене преди седмица, гъбарите през днешния ден стачкуваха пред Народното събрание с искане той да не се приема дефинитивно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР