Стремителният ръст на автоматизацията навсякъде в ежедневието ни е вече

...
Стремителният ръст на автоматизацията навсякъде в ежедневието ни е вече
Коментари Харесай

10 от най-роботизираните страни в света

Стремителният растеж на автоматизацията на всички места в всекидневието ни е към този момент факт. Свидетели сме на една същинска гражданска война на роботите и скоростното им развиване. Те значително заместват човешкия труд и не стопират да бъдат усъвършенствани. Едни се притесняват, че това ще докара до закриването на доста работни места, а други настояват, че просто ще бъдат основани повече.

Всички обаче са на едно мнение за това, че роботите водят до огромни икономически ползи и оптимизация на работата. През 2015 година са сложени 66 индустриални машини на 10 хиляди служащи, а през 2016 година броят им нараства до 74. Нека видим по какъв начин стоят нещата през днешния ден, отнесени към същия брой работещи.

10. Франция – 132 робота

Във Франция главните промишлени браншове са автомобилостроене, машиностроене, корабостроене и самолетостроене. Също по този начин Франция е измежду най-големите производители на химически артикули в международен проект.

9. Канада – 145 робота

В Канада роботи се употребяват в производството на летателни и други транспортни средства като влакове и мотриси за метро. Освен това тази страна няма национални компании за произвеждане на коли и камиони, а се възползва от американските и японски компании, които създават такава продукция.

8. Испания – 160 робота

Промишлени роботи в Испания се употребяват в автомобилната промишленост и корабостроенето. Също по този начин се следи нахлуване на роботите в металообработването.

7. Италия – 185 робота

Италия е един от водачите в производството на битова техника. Също по този начин е измежду най-големите производители и снабдители в света на коли, мотоциклети и колела.

 10 от най-роботизираните страни в света

6. Съединени американски щати – 189 робота

В Съединени американски щати се следи високо равнище на териториална и индустриална централизация. В американската промишленост са показани всички промишлени браншове, които са съсредоточени върху производството на серийна и всеобща продукция.

5. Дания – 211 робота

В Дания огромна част от промишлените роботи се употребяват в машиностроенето. Това е и една от водещите страни по създаване и произвеждане на електроника, здравна инсталация и безжични връзки.

4. Япония – 303 робота

Япония е водач в производството на роботи – 52% от доставките по света се осъществяват благодарение на тази страна. Също като Германия, Япония употребява промишлени роботи основно в автомобилното произвеждане.

3. Германия – 309 робота

Германия е една от водещите страни в света в автомобилното произвеждане. Там огромна част от промишлените роботи се употребяват в автомобилния бранш.

 10 от най-роботизираните страни в света

2. Сингапур – 488 робота

Сингапур е втората най-роботизирана страна в света. Над 90% от индустриалните роботи там намират приложение в електрониката.

1. Южна Корея – 631 робота

Южна Корея е абсолютният международен водач по брои сложени промишлени роботи на 10 хиляди служащи. До огромна степен това се дължи на потреблението на роботи в индустриалния бранш и електрониката.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР