Стремим се към нов закон, чрез който да се създаде

...
Стремим се към нов закон, чрез който да се създаде
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Стремим се към нов закон, чрез който да се създаде нов орган за борба с корупцията

Стремим се към нов закон, посредством който да се сътвори нов орган за битка с корупцията, с цел да отговорим на рецензиите, че разпокъсано институциите сега работят в тази тенденция. Амбицията е до края на сесията на Народно събрание законът да бъде признат, изясни правосъдният министър Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила в Народното събрание на полемика за новия закон. И добави, че не се цели механично обединение на институции.

Новият орган да се избира от Народно събрание, тъй като по този начин ще се подсигурява самостоятелност. И единствено по този начин може да са налице гаранции за гласност и отчетност, уточни Цачева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Когато се стигне до запорирано имущество, с него ще се занимава новата комсиия, добави правосъдният министър.
Председателят на вътрешната комисия в Народно събрание Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила поддържа Цачева, че ръководителят на новия орган е добре да бъде избиран от Народното събрание.

Според основния прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила кръгът на лицата, които би трябвало да заявяват имуществото си, е прекомерно необятен. Същото важи и за кръга разследвани.

Така да вземем за пример той не вижда смисъл в този лист да е ръководителят на Българска академия на науките или шефовете на национални паркове и ловни стопанства. Но би трябвало да се включат членовете на комисията по енергийно и водно контролиране.

Ако на новата комисия се позволи да има СРС-та, то ще има към този момент три централи за подслушване у нас, а на въпроса за контрола всеки самичък ще си отговори, сподели Цацаров. Той изрази безпокойство и за това по какъв начин ще бъдат употребявани доброволни сътрудници.

Главният прокурор не се съгласи с ръководителя на ДАНС, че няма заплаха за чиновниците на организацията, които минават в новия орган, защото би трябвало да минават през тест за почтенност.

Движение за права и свободи кардинално ще поддържа концепцията за нов закон, само че рецензиите ще бъдат изтъкнати в пленарна зала, сподели Хамид Хамид, съгласно който остават подозренията, че се основава успореден проверяващ орган.

Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информация " насочи рецензии в частта на закона, която касае конфискация на имуществото. Нужна е доста по-сериозна предварителна защита, уточни той и предложи да има централизиран указател за издание на заявления, в който да влизат и декларациите за спор на ползи, а освен тези за имущество.

Председателят на ССБ Атанас Атансов счита, че новият орган, който ще бъде основан, би трябвало да е оптимално самостоятелен, само че и да се търси оптималната отчетност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР