Страните от Западните Балкани трябва по-бързо да се подготвят за

...
Страните от Западните Балкани трябва по-бързо да се подготвят за
Коментари Харесай

Страните от Западните Балкани трябва да се готвят за членство в ЕС бързо

Страните от Западните Балкани би трябвало по-бързо да се приготвят за участие в Европейския съюз, тъй като в противоположен случай могат да попаднат под въздействието на други страни. Това споделя в изявление за немския в. " Велт " ръководителят на Комисията по външни работи към Европейския парламент и докладчик за Сърбия Дейвид Макалистър.
В същото време той разяснява, че шестте страни от Западните Балкани би трябвало да бъдат признати в Европейски Съюз, когато изпълнят правните, икономическите и политическите условия за участие.
Макар някои от страните от Западните Балкани да са още надалеч от вероятното участие в Европейски Съюз, това не би трябвало да бъде причина Европейски Съюз да се откаже от тях, тъй като в случай че го направи, неговото място може да бъде заето от различен, акцентира Макалистър.
Той прецизира, че на Балканите с години се следи засилена интензивност на Турция, Русия, Китай и страните от Залива. Интересите са разнообразни, само че най-после постоянно става въпрос за разширение на сферата на въздействие, разяснява Макалистър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР