Страните от Европейския съюз, въпреки различията си, показват пълно единство

...
Страните от Европейския съюз, въпреки различията си, показват пълно единство
Коментари Харесай

Страните от ЕС показват единство в общата си политика към Русия

Страните от Европейския съюз, макар разликите си, демонстрират цялостно единение в общата си политика към Русия, в това число и по въпроса за глобите. Това сочи проучване на неправителствения Европейски съвет за външна политика, показано през днешния ден от Кадри Лийк.

Как страните от Европа възприемат Русия, по какъв начин се вижда тя през България - репортаж на Цветана Кръстева и Недялко Данов.


Изследването измежду политическите елити на страните от Евросъюза демонстрира, че даже и Унгария, която е твърдо срещу глобите, даже и Австрия, която след анексията на Крим първа одобри съветския президент, нямат желание да унищожават европейския консенсус.
Кадри Лийк, Европейски съвет за външна политика: Изненадващо при изследването беше в каква огромна степен общоевропейската политика към Русия е подкрепена на процедура във всички страни-членки.
В изследването България е измежду страните, които малко поддържат глобите, само че е и измежду тези, които най-силно позволяват, че Русия може да се намеси във вътрешната им политика посредством финансиране, бизнес-връзки, манипулиране на медии и хакерство. Според Кадри Лийк в България също така ясно се обрисува разделяне във връзка Русия.
Кадри Лийк, Европейски съвет за външна политика: Има две течения - едното, което счита, че Русия е опасност за западния ред, а другото вижда Русия като другар по исторически аргументи и има доста повече благосклонности към Русия. Но и двете течения не са изкуствено основани от Русия, те си имат локален генезис.
Според отчета износът на България за Русия е намалял с 47 на 100 в безспорни стойности. Германия и Франция, които са измежду основателите на глобите, са измежду страните, най-вече изгубили от съветските контрасанкции - износът им за Русия е намалял с повече от 50 на 100.
Кадри Лийк, Европейски съвет за външна политика: Цифрите могат да бъдат подвеждащи. Можеш да кажеш, че дадена страна е изгубила 50 % от търговията си с Русия, само че в случай че погледнете общия ѝ търговски продан - това може да е доста малко.
Анализаторът е на мнение, че въпросът за снемане на глобите скоро няма да влезе в дневния ред на Евросъюза, тъй като няма прогрес по използването на Минските съглашения - основно изискване за анулация на глобите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР