Страните членки (Съветът) на ЕС подновиха на Съюза, в който

...
Страните членки (Съветът) на ЕС подновиха на Съюза, в който
Коментари Харесай

ЕС поднови терористичния си списък с атентаторите от „Сарафово“

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз възобновиха на Съюза, в който влизат двамата атентатори от летище „ Сарафово “ и организацията, в която членуват.

Това са Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах – жители надлежно на Канада и Австралия. И двамата са от ливански генезис.

При атентата на 18 юли 2012 година починаха петима преди малко пристигнали туристи от Израел и българският водач на взривения рейс, в който те се качиха. През 2020 година терористите бяха наказани у нас на пожизнен затвор без право на подмяна. Местонахождението им е незнайно и до през днешния ден.

Атентаторите принадлежат към военното крило на ливанската проиранска шиитска формация „ Хизбула “, обвинено в организирането на гърмежа на „ Сарафово “.

В терористичния лист на Европейски Съюз влизат общо 13 души и 21 формирания. Той е направен в осъществяване на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2001 година, призната след атентатите на 11 септември в Съединени американски щати, и се преразглежда на всеки шест месеца.

Финансовите активи в Европейски Съюз на глобените лица и групи са замразени. Никой в Съюза няма право да им оказва финансова помощ или подпомагане.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР