Страните членки от ЕС могат с общи усилия да подпомогнат

...
Страните членки от ЕС могат с общи усилия да подпомогнат
Коментари Харесай

Радев прати писмо до ЕС, възразява срещу лобистката политика на Скопие

Страните членки от Европейски Съюз могат с общи старания да подкрепят интеграционните процеси на Република Северна Македония, които да се концентрират върху спазването на правата на индивида и правилата на добросъседството. Това се показва в писмо на президента Румен Радев до европейските водачи и институции. 

В писмото държавният глава подчертава, че постоянно е изразявал и отстоявал кардиналната позиция на България за поредна поддръжка на европейската интеграция на Северна Македония – близка за нас страна, с която ни свързва обща история, обичаи, културно завещание. В същото време българската страна постоянно е подчертавала главните правила, на които се основава процесът на разширението на Европейски Съюз – тези на личните заслуги и осъществяването на критериите за участие посредством всеобхватни обществено-политически промени. Затова поради комплицираната историческа обремененост на нашия район, по думите на президента, въпросът за съблюдаване на правилата на добросъседството и на правата на индивида има необикновен фокус в този развой. 

Румен Радев акцентира, че събитията, които следим през днешния ден, демонстрират осезаемо оттегляне от трасирания път. Намирането на допустим за двете страни компромис, реализиран от Европейския съвет през юли м.г., досега не е довело до решение на проблемите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР