Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали

...
Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали
Коментари Харесай

Радев: Оставките не са решение, а бягство от отговорност

Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги – оставките към този момент на са решение, а бягство от действителна отговорност. Това сподели президентът Румен Радев в своето послание към народа при започване на новия политически сезон.
" Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Авторитаризмът не е бъдещето на България. Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност . Отговорното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната съпротива жителите чакат ускорено създаване на безапелационна опция на настоящето ръководство ", сподели Радев.

По думите му има два систематични порока в днешна България: " Несправедливостта и корупцията , които са чеда на злоупотребите на малко на брой, само че и на примирението на болшинството “.
Той посочи, че тези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали.
" Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите, българите ще би трябвало да намерят нови пътища за тяхното решение ", счита президентът.
Според него предстоят " месеци на политическо изпитание " както за политиците, по този начин и за жителите. Радев разгласи, че ще работи за " нова вероятност за развиване " на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР