Страх от загуба при нас няма! И като футболист, и

...
Страх от загуба при нас няма! И като футболист, и
Коментари Харесай

Стоилов преди Вечното дерби: В Левски страх от загуба няма

Страх от загуба при нас няма! И като футболист, и като треньор не съм видял такова нещо. Вече 30 и няколко години вземам участие в тези дербита - Левски в никакъв случай не го е бил боязън от проваляне, само се тормози дали ще играем на максимума си. Естествено, ЦСКА е един от грандовете в българския футбол, постоянно дуелите приключват с доста незнайни, още повече напоследък при противникът се вижда стабилизиране откъм игра и резултати, работата на сътрудниците в ЦСКА се вижда - устойчиво се движат в шампионата. По-добре комплектовани са като тим по отношение на пролетта, с повече упоритост и по-изчистена тактическа дисциплинираност ", разяснява треньорът на Левски Станимир Столилов на конференцията си преди Вечното дерби. Мачът е в неделя от 16,45 часа.

" Обикновено откакто си изгубил в предния кръг, настроението би трябвало да е малко минорно и да се готвиш в идващия мач да се представиш по-добре, на по-високо равнище, с цел да си върнеш изгубените точки и футболна убеденост. Този мач е най-голямото дерби в нашия шампионат, обикновено е футболистите да го чакат с неспокойствие. Да, имаме много проблеми по състава, само че преди подобен дуел останалите играчи, които са здрави би трябвало да дадат повече, в сравнение с са опциите им. Знаете за Бари, Ноа също продължава да има проблеми, Петрис към този момент прави старания да се върне по най-хубавия метод в тима, само че на последната подготовка ще преценим за него. Другите са подготвени да вземат присъединяване в мача. Различното по отношение на финала за Купата и мобилизацията? Според мен двата мача си наподобяват само, че се играе Левски против ЦСКА ", продължи Мъри.

" Май месец мачът за нашия клуб и футболистите ми беше с голям заряд и значение, дълги години Левски не беше печелил трофей. Голяма част от играчите не бяха взели участие в мач на такова равнище, имаше по-голямо напрежение у тях, в сравнение с беше нужно. Всеки би трябвало да играе на 100%, да съблюдава тъкмо и отговорно тактическата дисциплината. Без предпочитание и без упоритост в този мач не може да се взе участие, задължени сме да дадем максимума от себе си на следващия ден. Никой от момчетата ми допускам не живее с предишното, би трябвало постоянно да се излиза за победа против ЦСКА ", сподели още той.

" ЦСКА има млад и упорит треньор с положителни резултати, това дава някаква убеденост в тима им, само че за мен е значимо по какъв начин ще играем ние. Винаги съм желал новите футболисти да приказват с качествата си на терена - Шеху ще би трябвало да покаже на терена какъв брой е сериозна неговата визитка. Факт е неговото положително равнище през последните години, той би трябвало да го отбрани на терена. Футболната общност, почитателите ни, публицистите прави оценка уместно всеки добър състезател. Положителното е, че може да играе като десен бранител, централен бранител и отбранителен полузащитник. Имам наблюдения върху този състезател в годините, знаех качествата му, сътрудник ни сподели, че още не е подписал с никой, реагирахме стремително. Играл е в сериозен тим като Омония, това демонстрира, че има добра процедура, играл е скоро и за националния тим на Нигерия, това приказва добре, само че е значимо отсега нататък какво ще покаже - желая моите играчи да играят добре за Левски. Има контракт до лятото, от него ще зависи и от нас, естествено, по какъв начин той ще се показа тук ", продължи Мъри.

" Ако си футболист на Левски и нямаш хъс, предпочитание, упоритост, значи си сбъркал специалността. Второ, когато играеш най-голямото дерби на България е спомагателна мотивация. Трето, загубата преди седмица също би трябвало да дава мотивация. Без битка на терена не можем да приказваме за тактичност, осъществяване и жанр на игра. Футболистите също би трябвало да оценят момента и дадат най-хубавото от себе си. Развитието на Левски ли? Левски има много положително равнище, в България мъчно някой тим може да направи разлика в представянето на терена, резултатът не постоянно зависи от това кой е по-добрият, само че като жанр и надиграване можем да отговорим на всички водещи тимове, нямам терзания. Левски израсна доста като жанр и държание на терена, да, имаме проблеми на моменти откъм резултати. Бройката е стеснена и дребна, по тази причина споделям - в случай че всички са здрави, няма да имаме проблем да се надиграваме с всеки в шампионата. Да, има изменчив триумф, само че играем футбол, който се харесва на хората и ще се подобряваме още повече. Важно е да запазим желанието, упоритостта и да желаеме да побеждаваме, както до момента ", приключи треньорът на Левски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР