Стотици професионалисти и любители ще имат възможност за втора поредна

...
Стотици професионалисти и любители ще имат възможност за втора поредна
Коментари Харесай

Стотици колоездачи се включват във верига от състезания в три български града

Стотици експерти и фенове ще имат опция за втора поредна година да се състезават в три български града в огромното колоездачно събитие " ДЗИ Вело 2019 ". Стартът ще бъде даден на 28 септември в Габрово, седмица по-късно е конкуренцията във Варна, а на 12 октомври е надпреварата в Русе.

Подготвените нови трасета са разнородни и предизвикателни освен за професионалните състезатели, само че и за всички другари на колоезденето. Именно опцията и дилетанти да се състезават прави спортната конкуренция неповторима и широкообхватна.

В трите тура от " ДЗИ Вело 2019 " професионалните колоездачи ще преодоляват трасетата от 8 км, 12 км, 22 км или 36 км. В другарски старт сили ще премерят всички фенове с рискован дух, а най-хубавите от тях ще завоюват и награди.
 През 2018 година неповторимото велосипедно предизвикателство - да изминем дружно дистанцията от Земята до Луната, завладя градовете Пловдив, Бургас и Стара Загора и съумя да притегли повече от 300 професионални състезатели и голям брой запалянковци, които групово съумяха да изминат нужните километри.

В тазгодишната конкуренция се чака да се включат и доста нови фенове на колоезденето, за които ще има приятни изненади и огромни страсти.

Състезанието във Варна ще се организира в Приморски парк, наоколо до Пантеона. В Габрово и Русе ще бъде бъде въведена краткотрайна организация на придвижването по определените
улици в деня на събитията за безвредното осъществяване на шосейни надпревари.

Събитията се провеждат по самодейност на ДЗИ със съдействието на Община Габрово, Община Варна и Община Русе, както и с поддръжката на Колоездачен клуб " Несебър ", Колоездачен клуб " Янтра - Исполин ", Колоездачен клуб " Варна ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР