Стотици наемници пристигнаха в Украйна тези дни, за да участват

...
Стотици наемници пристигнаха в Украйна тези дни, за да участват
Коментари Харесай

Наемниците в Украйна

Стотици наемници дойдоха в Украйна тези дни, с цел да вземат участие във „ войната с Русия “, написа от Киев в репортажа „ Грузинският легион “ Фаусто Болиславо, сътрудник на италианския вестник „ Джонрале “. Италианци също пристигнаха.

„ Грузинският легион, дружно с Украйна, се бие с руснаците. Открихме набора преди десетина дни и дневно се получават към 100 поръчки от цялостен свят”, сподели пред италиански публицист известният Мамука Мамулашвили. Според него „ италианците би трябвало да дойдат доста скоро “, а зад него „ се вее знамето на кръстоносците на Грузия “.

„ Има 200 грузински ветерани, най-вече на фронта на Донбас “ оповестява италианският сътрудник. „ Бригадата стана интернационална с идването на американци, британци, албанци и даже индиец. Много са някогашни военни. Американецът Уилям, разговаряйки с сътрудник, покрива лицето си с шал, който не скрива акцента му: „ Легионът набира по целия свят. Обучаваме доброволци в бойна тактичност. Служил съм в армията на Съединени американски щати и ще давам уроци по първа помощ. "

Според Фаусто Болиславо в базата на задгранични наемници в покрайнините на Киев „ се развяват звезди и линии и грузински флагове “, на входа въз основата стои млад мъж в военен камуфлаж, родом от Калифорния. Тук има и локални поданици. Така някоя си Даша Хоменко, 23-годишна русокоска, споделя: „ Искам да се удрям с руснаците, както направиха грузинците “.

Наемниците се образоват, отбелязва вестникът, „ по сюжет след Чернобил “ измежду бетонните скелети на остарели фабрики. „ Джорнале “ разгласява фотоси на емблеми върху ръкавите на военни якета на бойците, които приказват сами за себе си. Например икона с надпис; " Майка ми е Украйна, татко ми е Бандера. " Емблемата на камуфлажа на различен наемник изобразява гибелта с коса, която се насочва към горящия Кремъл.

Чуждестранните наемници бяха привлечени в Донбас незабавно след началото на военните дейности. Още напролет на 2014 година започнаха да приказват за прекачване там на части на частната военна компания „ Грейстоун “. Това е едно от най-големите ЧВК, което си сътрудничи с американските разследващи служби и се употребява там, където потреблението на армията е несвоевременно или нелегално. Компанията е записана в Барбадос, наема жители на разнообразни страни посредством дъщерното си сдружение „ Сателс “. Сред наемниците има видяни високопоставени военни от Съединени американски щати и Канада. ДНР счита, че тези хора вземат участие директно в планирането и провеждането на настъпателни интервенции.

И по този начин, предходната година беше обявено, че в региона на обитаемото място Зайцево, по време на придвижването на диверсионна група на 35-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна, се е взривил от лична мина и е умрял някогашен боец от Военноморски сили на Съединени американски щати, воювал в Ирак, неонацистът Шон Фулър от Тексас. По-късно се оказа, че американецът е жив, той беше е бил с лейтенант Дмитрий Красногруд. А американецът закупи популярност с помощта на следствието на „ Белингкет “. Оказа се, че Фулър, радикал, който възнамерява да се причисли към батальон " Азов ", показва благосклонностите си към Секретен сътрудник, разгласява неонацистки знаци в обществените мрежи. С Красногруд умира още един задграничен наемник - естонски жител, родом от Беларус, Николай Илин.

" Таймс " заяви, че бойци, подготвени в лагерите на " Ислямска страна “ в Сирия и Ирак, се бият паралелно с украинските националисти. Всички са подготвени и добре въоръжени, разполагат с бронирана техника и гранатомети.

„ Гардиън “ написа, базирайки се на антифашисткото придвижване „ Не на омразата “ че неонацистките групи, участващи в боевете в Украйна, са в стеснен контакт с английската последна десница. „ Шпигел “ уточни, че в редиците на националистическия батальон „ Азов “ има наемници от Германия и други европейски страни. Според формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова на линията на прикосновение в Донбас има 4000 военни инструктори от Съединени американски щати, които в действителност работят като наемници.

В края на предходната година съветският министър на защитата Сергей Шойгу сподели, че в този момент в Донецка област има повече от 120 чиновници на американска ЧВК, които приготвят провокации с потребление на химическо оръжие.

Освен привличането на наемници, Киев откри " сафарита " за чужденци за жителите на самопровъзгласилите се републики. Както Анатолий, гражданин на Донецк, сподели пред организация „ Цариград “, сходно „ забавление “ коства доста пари, а поканите за „ сафари “ се появяват в общественото пространство в интернет.

Според ръководителя на осведомителната организация „ Нюз Фронт “ Константин Книрик някои задгранични наемници идват в Донбас, с цел да печелят пари, други „ с цел да задоволят животинските си потребности и психологични разстройства “. Например полски националисти посетиха Донбас особено за „ ликвидиране на руснаци “.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР