Стотици каталунски сепаратисти демонстрираха вчера в Брюксел с призив към

...
Стотици каталунски сепаратисти демонстрираха вчера в Брюксел с призив към
Коментари Харесай

Стотици демонстранти поискаха ЕС да защити демокрацията в Каталуня

Стотици каталунски сепаратисти демонстрираха през вчерашния ден в Брюксел с апел към Европейския съюз " да отбрани демокрацията " в Каталуня в името " на полезностите, на които е учредена Европа ", съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Засрами се, Европа ", пишеше на табелите на протестиращите в парк в Брюксел покрай европейските институции. Други надписи призоваваха за освобождение на арестуваните " политически пандизчии ".

Отстраненият каталунски водач Карлес Пучдемон, който в този момент е в Брюксел, не се включи в демонстрацията, проведена от сепаратистки групи от Белгия, Холандия и Люксембург.

" Европа, бъдещето ти зависи от това, което ще направиш с Каталуня! ", съобщи Антони Комин, един от четиримата министри на бившето каталунско държавно управление, които от 30 октомври са в заточение в Белгия дружно с Пучдемон.

" Европейски Съюз бе построен, с цел да се подсигурява, че тоталитаризмът и фашизмът в никакъв случай няма да се завърнат ", добави Комин под ръкоплясканията на присъстващите.

" Демокрацията в Испания освен е болна, ами на процедура е мъртва ", съобщи европейският народен представител Жозеп-Мария Терикабрас след вчерашната внушителна проява в Барселона в поддръжка на освобождение на арестуваните в Испания сепаратистки водачи.

" Ужасно е, че европейските институции не схващат, че когато се нападна демокрацията, не може да се приветства (испанския министър председател Мариано) Рахой и институциите в Испания, които работят отвън закона ", добави каталунският парламентарист.

Освен каталунските флагове, на демонстрацията се развяваха флагове на Фландрия като знак за поддръжка от фламандските сепаратисти, както и валонски, баски и уелски флагове.

Срещу Пучдемон и другите четирима сепаратистки водачи е издадена европейска заповед за арест от Испания. Те са оставени на независимост в очакване на първо правосъдно чуване всъщност на 17 ноември в Брюксел, на което ще се прегледат заповедите за задържането им.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (147)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР