Стотици камиони се движат по пътищата на Германия, а двигателите

...
Стотици камиони се движат по пътищата на Германия, а двигателите
Коментари Харесай

Германия отваря първата електрo-магистрала

Стотици камиони се движат по пътищата на Германия, а моторите им с вътрешно горене замърсяват градовете. Това подхранва и климатичните промени. Германия счита, че е намерила отговора, като е употребила въздушни линии за зареждане на огромните уреди. Страната пусна в употреба първата електрифицирана магистрална права за товарни камиони, оповестява CNN.

Новата система разрешава на камионите да изтеглят електрическа енергия от въздушни кабели, като това е първият сходен тест на публичния път в Германия, съгласно немското държавно управление.

Разработена от Siemens, системата eHighway разрешава огромни уреди със особено съоръжение, инсталирано на покривите им, да се свързват към електрифицирани линии, до момента в който пътуват със скорост до 90 километра в час. Камионите работят с електрически мотори, които са свързани с въздушните линии и с хибридна система, а датчици ще регистрират, когато има налични кабели.
От Siemens настояват, че нейната система съчетава успеваемостта на електрическата релса с гъвкавостта на превозването. Друга изгода е внезапното понижаване на излъчванията на CO2 и азотни оксиди.

Ползи за пътя

От Siemens осведомят, че системата може да бъде интегрирана със съществуващата пътна инфраструктура, което го прави удобен метод за понижаване на излъчванията и потреблението на сила. Отсечката от пътя, открита през вчерашния ден, е част от решаваща връзка сред летище Франкфурт, световен товарен център и непосредствен промишлен парк. Скоро ще се отворят още два сектора от този вид. Германското държавно управление похарчи 70 милиона евро за създаването на камиони, които могат да употребяват системата. От Siemens обявиха, че притежател на камион може да спести 20 000 евро за гориво на 100 000 км.

Подобряване на околната среда

Автомобилният превоз е най-бързо растящият източник на търсене на нефт в света, съгласно Международния транспортен конгрес, който е част от Организацията за икономическо съдействие и развиване. Според групата пътните транспорти на артикули ще съставляват 15% от плануваното нарастване на международните излъчвания на CO2 до 2050 година.

Намаляването на въглеродните излъчвания от превоза, в това число товарите, е основна част от Парижкото съглашение за климата, подписано през 2015 година Проекти като тази в Германия биха могли да бъдат част от решение, което включва увеличено потребление на железопътни и електрически транспортни средства.

"Електрифицираните камиони са изключително ефикасно решение на пътя за въглеродно безпристрастен превоз ", съобщи Рита Шварцелур-Сатър, държавен секретар в немското федерално министерство на околната среда.

Тестове и демонстрации на технологията eHighway също са били извършени в по-малък мащаб в Швеция и наоколо до американските пристанища Лос Анджелис и Лонг Бийч.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР