Стотици хора се събраха в столицата на Еквадор, за да

...
Стотици хора се събраха в столицата на Еквадор, за да
Коментари Харесай

Стотици се събраха в Еквадор на протест срещу добива на полезни изкопаеми

Стотици хора се събраха в столицата на Еквадор, с цел да изпълнят TikTok танц за поощряване за възбрана на минното дело в андинския район Чоко на референдума на 20 август. На това национално допитване жителите ще бъдат запитани дали са съгласни да се забрани занаятчийският рандеман и добивът на потребни изкопаеми в дребни, междинни и огромни мащаби на териториите на селските общини в района.
Това, което вършим, е да защитим нашият дом, който съставлява 1% от територията на Еквадор, само че в него има толкоз типове птици, колкото в цяла Европа, взети дружно. Тук се намират нашите кристални водни резервоари и последните останки от кристални реки.
Естебан Барига, деятел

Регионът е разгласен от ЮНЕСКО за биосферен резерват с естествена повърхност от над 286 000 хектара. Той е и дом на очилатата мечка, както и на безчет инсекти, земноводни и влечуги.
Определено за нас природата тук е богатство, богатство, което желаеме да запазим. Искаме да спрем целия този рандеман. Затова на 20 август имаме опция да кажем " да " на отбраната на природата.
Наталия Грийн

Добивът на потребни изкопаеми е главен стопански мотор в Еквадор и държавното управление предвижда, че до 2025 година годишният експорт на потребни изкопаеми ще надвиши 4 милиарда $. До същата година минното дело се чака да съставлява 15% от общия размер на износа на страната в чужбина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР