Стотици гърци се събраха снощи на бдение в памет на

...
Стотици гърци се събраха снощи на бдение в памет на
Коментари Харесай

Стотици се събраха в Атина на бдение в памет на жертвите от пожарите

Стотици гърци се събраха нощес на бдение в памет на жертвите на пожарите, пламнали край Атина преди седмица.
 Задържаха 65-годишен за пожарите в Гърция, палил сухи треви  Пожарите в Гърция са най-смъртоносните в Европа от 118 години насам
В огнената буря гибелта си откриха повече от 90 души, а 25 не престават да са в неопределеност, оповестява БНР.

Участниците в бдението, проведено в обществените мрежи, обявиха, че са пристигнали, с цел да изискат амнистия от жертвите.

" Сега съм тук, с цел да запаля свещ в памет на тези хора, които съгласно мен не умряха поради ветровете. Те умряха вследствие на незаконен акт, поради страната. Това е покруса - младежи да умрат по подобен ужасяващ метод. Все едно загубихме нашите лични братя “, сподели грък, пристигнал на бдението в памет на жертвите на опустошителните пожари край Атина.

В петък министър председателят Алексис Ципрас пое политическата отговорност за бедствието, само че не сложи под въпрос реакцията на управляващите. Опозицията и медиите остро подлагат на критика неналичието на съгласуваност сред другите служби, а специалисти акцентират неналичието на проект за урбанизация в крайбрежните селища.

Опозицията и медиите остро подлагат на критика неналичието на съгласуваност сред другите служби, а специалисти акцентират неналичието от десетилетия на проект за урбанизация в крайбрежните селища с иглолистни гори, показва Агенция Франс Прес.

" Премиерът подреди допустимо най-бързо да бъде оказана помощ на потърпевшите, като бъдат отстранени бюрократичните спънки ", съобщи представител на държавното управление.

Вчера стана ясно, че гръцките управляващи са арестували 65-годишен мъж по съмнения, че е главен провинен за пожарите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР