Стотици деца и възрастни се подслониха в гимназия в столицата

...
Стотици деца и възрастни се подслониха в гимназия в столицата
Коментари Харесай

Стотици деца и възрастни се скриха в гимназия заради гангстерска война в Хаити

Стотици деца и възрастни се подслониха в гимназия в столицата на Хаити, с цел да избягат от престрелките в квартал, където се води война сред банди, заяви Асошиейтед прес.

Франсиско Серифен, основен координатор на религиозната общностна група Кизито, заяви, че в гимназия " Сен Луи дьо Гонзаг " са потърсили леговище 315 души. Класните стаи на постройката, затворена за лятната почивка, са били превърнати в спални пространства, някои от децата спят на дребни дюшеци, обезпечени от организацията. Други са принудени да спят на пода.

Серифен съобщи, че доста от децата в учебното заведение са пристигнали без родителите си. Някои от тях са в неопределеност, а на други бандите са попречили да изоставен квартала " Сите солей ".

Мнозина хора са починали при престрелките. Година след убийството на президента на Хаити Жовенел Моиз, насилието сред бандите в страната се утежнява и мнозина се пробват да я изоставен. Опитите за сформиране на съдружно държавно управление се провалиха, а напъните за осъществяване на общи избори се бавят.

Преди седмица службата на Организация на обединените нации по филантропични въпроси заяви, че при боевете са били убити 99 души, оповестява Българска телеграфна агенция.

Хуманитарни организации на Организация на обединените нации са заявявали, че е прекомерно рисково да доставят помощ на хората, живеещи в квартала. Джереми Лорънс, представител на Съвета по човешки права на организацията, уточни, че повечето жертви не са били директно свързани с банди, само че са станали тяхна цел.

Агенции на Организация на обединените нации оповестяват, че някои банди даже лимитират достъпа до храна и питейна вода, с цел да управляват популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР