Стопкадри бТВБившият ни посланик в Израел Румяна Бъчварова коментира случващото

...
Стопкадри бТВБившият ни посланик в Израел Румяна Бъчварова коментира случващото
Коментари Харесай

Бъчварова: Падащите ракети в Газа са самоделни и друг път е имало жертви

Стопкадри бТВ

Бившият ни дипломат в Израел Румяна Бъчварова разяснява протичащото се там и снощния ракетен удар по болница в Газа, при който починаха над 500 почтени палестинци.  



Минимум 500 души в болница е голяма в действителност кървава диря в този спор. За страдание, най-вероятно няма да е най-малката обаче отговорността за това кой го направи и механически това може да се откри по траекторията, стартира Бъчварова по бТВ.



Често се случваше в село от Газа ракетите да падат на тяхната територия. Те са правени в комплицирани условия и до огромна част са самоделни. Случвало се е и при други обстрели, да има други такива сериозни обстановки. Жертвите, в действителност палестинските жертви, са тъкмо от такива ракети и се надявам да не е преднамерено, с цел да се предизвика напрежение преди визитата на президента Байдън, добави тя.



12 дни след началото на този спор настоящите жертви са впечатляващи. Войната се води на разнообразни равнища, оперативно, тактическо, политическо, медийно. Фалшиви вести се популяризират, тъй като хората са извънредно чувствителни и реагират, сподели още Бъчварова.



Очаква се въпреки всичко през днешния ден Байдън да дойде в Израел, само че не считам, че той ще желае да разколебае Нетаняху за пълномащабното влизане в Газа по суша, въздух и вода. Предварително Байдън съобщи поддръжка за Израел и по тази причина че „ Хамак “ би трябвало да бъде отстранен, и в този смисъл не чакам някаква смяна в проектите на Израел за интервенцията или по-скоро нейното отсрочване, разяснява Бъчварова.

Искам да кажа, че напосредствено преди да си потегли, завърши едно доста огромно обучение на израелската войска, която тренираше боспособността на три фронта. Доколкото запознат съм предварителния проект, трябваше да се гласоподава и с арабските страни, да няма внезапни дейности и ескалация, да не се допусне в действителност екскалация. Съединените щати участват с два огромни самолетоносача във втори регион, което е предизвестие за Иран и това посещаване на Байдън в действителност е невиждано по време на война. Да пристигна, да работи американски президент, в случай че допреди два месеца отхвърляше въобще да се срещне с Нетаняху. Сега явно тези съображения са отпаднали, приключи Румяна Бъчварова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР