Стопираме всякакви преговори с Продължаваме промяната за съставяне на правителство.

...
Стопираме всякакви преговори с Продължаваме промяната за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

Нинова: Спираме всякакви преговори с ПП за правителство

" Стопираме всевъзможни договаряния с Продължаваме промяната за сформиране на държавно управление. Мотивът за това е решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия, това е невиждано, това е съвсем разкъсване на дипломатическите връзки ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Ние от Българска социалистическа партия за България изрично заявяваме, че не е обсъждано и вземано такова решение в Министерски съвет. Българска социалистическа партия от доста години се борим за правова страна, сподели Нинова. Който твърди друго, като вицепрезидентът Илияна Йотова - да го потвърди ", сподели още тя.

" Искаме закрито съвещание на Народно събрание и чуване на шефа на ДАНС за отчета, който е изготвил и дал до този миг, може би, единствено на Кирил Петков ", сподели Нинова.

" Президентът Радев да свика КСНС незабавно ", прикани Нинова президента.

" Изказването му от сутринта е обезпокоително, в случай че Радев не знае, че има отчет на ДАНС, то нещо не е наред в страната. ДАНС би трябвало да изпрати такива отчети, в случай че има, на министър председател, президент и ръководител на Народно събрание. Шефът на ДАНС се назначава от президента, не може той да не знае в случай че има подобен отчет на ДАНС ", добави Нинова.

" Петков взема персонални решения по въпроси, засягащи националната сигурност. Досега проявявахме схващане и приемливост, само че защото това е следващото такова решение, ще се върнем на масата за диалози, в случай че Продължаваме промяната предложат различен претендент за министър председател и Петков поеме отговорността за това си държание до момента ", сподели още Нинова, представена от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР