Столицата на Китай Пекин беше поразена от най-силните валежи от

...
Столицата на Китай Пекин беше поразена от най-силните валежи от
Коментари Харесай

Пекин е засегнат от най-обилните валежи от 140 години

Столицата на Китай Пекин беше изумена от най-силните превалявания от 140 години насам, оставяйки минимум 20 жертви. Според китайските управляващи градът е записал 744,8 mm превалявания сред събота и сряда - отбелязвайки най- високото равнище от 1891 година, въз основа на данни от Метеорологичното бюро в Пекин, представени от CNBC.

Китай беше ударен от мощни стихии, до момента в който тайфунът Доксури връхлетя на север, откакто удари южните китайски провинции. Доксури доближи сушата в китайските Ксиамен и Куанджоу в понеделник сутринта и провокира ”тежки наводнения в Пекин ”, съгласно отчет на Земната обсерватория на НАСА. Масивната стихия повреди инфраструктурата, принуждавайки десетки хиляди да бягат на избавление.

Тайфунът e една от най-лошите стихии, удряли северен Китай от години, а проливният дъжд в Пекин умъртви минимум 20 души във вторник.

В Пекин повече от 31 000 души бяха евакуирани от домовете си. Освен Пекин, рискови превалявания също удариха Северен Китай и районите по поречието на реките Жълта и Хуайхе, заяви държавната осведомителна организация Синхуа.

Китайският президент Си Дзинпин прикани за строги старания за търсене и избавяне, както и за надзор на наводненията и помощ при бедствия. „ От решаващо значение е да се обезпечи здравно лекуване за ранените и да се обезпечи помощ и разтуха на фамилиите на умрелите “, сподели Си, представен от Цзинпин.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР